Klaus Iohannis, noul presedinte al PNL: Ii invit inapoi in PNL pe cei care au crezut ca le va fi mai bine in afara

Klaus Iohannis, noul presedinte al PNL: Ii invit inapoi in PNL pe cei care au crezut ca le va fi mai bine in afara

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, ales sambata in fruntea partidului de catre congres, a precizat, in discursul de dupa anuntarea rezultatului votului, ca resursele umane ale formatiunii nu trebuie irosite, el invitand inapoi in PNL pe cei care au crezut ca le va fi mai bine in afara.
"Niciodata un partid nu poate sa fie prea mare si niciodata nu trebuie sa fie irosite resursele – ma refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea dati-mi voie azi, aici, de la aceasta tribuna, sa invit inapoi in partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut ca le este mai bine in afara partidului", a spus Iohannis, in apluzele salii.

"Va multumesc pentru incredere si va asigur ca vom reusi prin noi insine", a adaugat Iohannis. El a tinut sa le multumeasca celor care l-au ales si i-au acordat votul de incredere.

"Multumesc mult. Multumesc domnului presedinte Quintus. Multumesc, dragi liberali. Va multumesc - este un vot coplesitor - pentru votul de incredere . Acest rezultat pentru mine este foarte emotionant', a spus Iohannis. El a spus ca votul masiv primit este "foarte frumos".

"Am indraznit sa vin in fata dumneavostra sa va cer votul. Am prezentat o motiune care cred ca poate sa fie castgatoate pentru PNL dar acest vot masiv, recunosc, este foarte frumos. Multumesc mult", a spus Iohannis. El a mai multumit si celor care laau incurajat sa faca acest pas privind candidatura la presedintia PNL.

"PNL are foarte multe resurse, foarte multi oameni care sunt capabili sa faca lucruri mari, foarte multi oameni deosebiti de competensi in domeniul lor. Acest lucru ma face sa fiu convins ca vom reusi impreuna sa facem ce ne-am propus. Acest lucru ma face sa fiu convins ca vom reusi sa schimbam Romania in bine", a mai spus Iohannis.

Sursa foto: Mediafax Foto

Vasile Blaga: "Puterea nu o sa ne cada din cer"

Vasile Blaga: "Puterea nu o sa ne cada din cer"

La debudul Congresulului PNL, presedintele PDL Vasile Blaga a declarat ca "puterea" nu va "cadea din cer" si nu va fi "pusa in brate" opozitiei de catre "vreun om providential", pentru ca "a trecut vremea oamenilor providentiali in politica" si ca fuziunea nu inseamna pierderea identitatii.

"Dragi liberali, vin in fata dumneavoastra pentru a tramsite mesajul de respect, solidaritate si incredere din partea PDL", a spus Blaga in discursul sustinut in fata Congresului PNL, el precizand ca are incredere ca drumul pe care au pornit impreuna va duce la castigarea alegerilor prezidentiale de catre candidatul comun.

Blaga le-a transmis "viitorilor colegi din marele partid de centru dreapta" ca traieste "emotia visului care urmeaza sa se implineasca, de a vedea PNL-ul alaturi de PDL, in marele partid al dreptei, partidul dreptei unite". Presedintele PDL a aratat ca a invatat mult din experienta oamenilor politici liberali si a colaborat foarte bine cu liberalii, fiind "partenerii pe care i-a considerat cel mai aproape de crezul PDL".

"Nu am fost de acord cu ruperea Aliantei D.A in 2007. M-am opus intrarii la guvernare a PSD-ul, in 2008, Am crezul intotdeauna ca partenerul natural al PDL este PNL-ul. Pe calea pe care am pornit, dragi colegi liberali", a afirmat Vasile Blaga, adaugand ca vor avea in el un colaborator onest, care isi respecta cuvantul.

"Nu am venit in fata dumneavoastra nici va ofer pe tava PNL-ul pe tava, nici sa ofer PDL-ul, pe tava cuiva. Asta numai propaganda pesedista poate inventa", a spus Blaga. Liderul PDL a mai spus ca trebuie sa ne respectam trecutul, dat sa fim capabili sa invatam din lectile prezentului, si a aratat ca europarlametarele au demonstrat faptul ca nu se poate construi o alternativa castigatoare, daca PNL si PDl nu merg impreuna, impotriva PSD-ului.

"PNL si PDL, intr-un singur partid (..) Acesta este mandatul imperativ pe care ni l-au dat romanii", a declarat Vasile Blaga.
Liderul democrat-liberal a mai aratat ca PDL tine la trecutul lui, asa cum si liberalii se mandresc cu traditia partidului lui, dar fuziunea va pastra nealterat spiritul si traditia celor doua partide. Potrivit lui Vasile Blaga, "dintr-o perspectiva mai larga, nasterea partidului de dreapta raspunde unei necesitati istorice. ”Nu numai ca acest partid va fi contraponderea reala si victorioasa la PSD, dar va lansa si programul pentru Romania, pentru tara, pentru urmatorii zece, cinsprezece ani", a mentional liderul democrat-liberal.

"Puterea nu o sa ne cada din cer si nu o sa ne-o puna in brate vreun om providential. A trecut epoca oamenilor providentiali in politica. E vremea muncii in echipa, e vremea constructiei, a programelor", a afirmat Vasile Blaga. El a tinut sa le transmita liberalilor ca decizia luata de a construi un nou partid si candidat comun a avut impact pozitiv in toata tara:"Asta asteptau cetatenii si nu avem voie sa ii dezamagim".

El s-a referit si la cei care mai au indoieli fata de aceasta fuziune, spunand ca le adreseaza o intrebare: "De ce propaganda pesedista s-a napustit cu furie asupra parteneriatului nostru comun? Pentru ca le este frica , pentru ca stiu ca unirea noastra inseamna infrangerea lor".
Blaga a mai spus ca vremea schimbarii a sosit, iar Congresul PNL va da un semnal puternic in acest sens.

Vasile Blaga a transmis ”tot ce este mai bun” liberalilor, in finalul discursului sau. Dupa mesaj, Vasile Blaga l-a salutat pe Crin Antonescu, pe care l-a imbratisat si a dat mana cu presedintele interimar al PNL Klaus Iohannis. Delegatia PDL a parasit lucrarile Congresului PNL, dupa mesajele de la inceputul reuniunii.

Crin Antonescu: PNL are nevoie de oameni care dau totul si nu cer nimic. Tradatorii iau ochii

Crin Antonescu: PNL are nevoie de oameni care dau totul si nu cer nimic. Tradatorii iau ochii

Fostul presedintele al PNL, Crin Antonescu, a sustinut, sambata, in congresul partidului ca "tradatorii iau ochii", dar din momentul in care acestia tradeaza inceteaza sa mai existe, afirmand ca PNL are nevoie ca oamenii care "dau totul si nu cer nimic" si care sa dea bataliile vremurilor lor. In discursul sau de prezentare a raportului de activitate ca fost presedinte al PNL, Antonescu s-a referit la Calin Popescu Tariceanu, insa nu i-a pronuntat numele.

"Nu vreau in incheiere sa numar tradatorii sau sa adresez multumiri, nume cu nume. E si lista tradatorilor, cumplit de lunga, evident cu cine, si lista oamenilor care inteleg ce inseamna acest partid. Tradatorii iau ochii, sunt invitati prin emisiuni, se agita, promit, candideaza, infiinteaza partid, tin citez «vie flacara liberalismului». Celorlalti, nedreptatiti, uneori chiar nu li se stie nici numele, chiar printre noi. Dar, dragii mei, mesajul meu din capatul acestei aventuri de existenta impreuna este ca numai cei din urma, numai cei drepti, numai aceia conteaza, ca numai aceia exista, pentru ca cine tradeaza inceteaza sa existe, cand tradezi incetezi sa mai existi", a declarat Antonescu, fiind aplaudat furtunos de delegatii congresului PNL.

Fostul presedinte al PNL a afirmat ca partidul nu are in randurile sale doar "oameni curati, devotati, dedicati, care sa nu ceara nimic si sa dea tot". "Dar esential este ca acesti oameni sa existe mereu si esential este ca in viata partidului, continuitatea partidului, istoria partidului in fond sa fie continuata de ei. Dam fiecare batalia vremii noastre.Nu putem face mai mult decat suntem in stare noi, nu putem face mai mult decat e posibil intr-un moment al istoriei, intr-o Romanie asa cum este", a mai afirmat fostul presedinte al PNL.

Antonescu a precizat ca la congresul PNL vor trebui luate decizii "pentru istorie", iar delegatii prezenti trebuie sa mediteze asupra responsabilitatii in cazul optiunii pe care o fac. ”Astazi mai mult ca oricand dumneavoastra. toti, noi toti, nu ne putem deroba de nicio raspundere. Pentru deciziile luate azi fiecare dintre dv. trebuie sa-si asume responsabilitatea, nimeni nu poate da vina nici pe Iohannis, nici pe Antonescu, nici pe Ghise (...) Odata si o data trebuie sa spunem lucrurile pana la capat, macar intr-o privinta. Nu vrem sa renuntam la numele nostru si nici nu vom renunta. Nu vrem si nu vom renunta la istoria PNL", a sustinut fostul presedinte al PNL.

El a mentionat ca greseala PNL din anii 2000 a fost aceea de a nu se afilia PPE, greseala care daca nu ar fi fost facuta la acel moment ar nu s-ar fi ajuns la esecul demersului de demitere a presedintelui Traian Basescu din 2012.

Mihai Razvan Ungurenu: Noi l-am facut pe Ponta premier, daca insistam il facem si presedinte

Mihai Razvan Ungurenu: Noi l-am facut pe Ponta premier, daca insistam il facem si presedinte

Presedintele Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, s-a adresat, sambata, congresului PNL, aratand ca PSD nu ar fi ajuns la putere daca in interiorul dreptei nu ar fi existat conflicte in ultimii zece ani si ca Dreapta l-a facut pe premier pe Ponta, iar daca insista il vor face si presedinte.
"Regretul meu e ca azi avem o dreapta care s-a razboit cu sine si care a ajuns la un moment dat sa guverneze cu PSD. Daca nu ar fi fost conflicte in interiorul dreptei in ultimii zece ani, PSD nu ar fi fost niciodata la putere, nuu ar influentat destinele nostre si azi nu ar conduce Guvernul", a spus Ungureanu.

El a aratat ca reprezentantii dreptei l-au facut pe Ponta premier si, daca insista, il vor face si sef al statului. "Din pacate, noi, din aceasta sala si altii care nu sunt aici azi, l-au facut pe Victor Ponta premier. Iar daca insistam, il facem si presedinte. Nu acesta este drumul nostru. Dar tot noi impreuna il putem trimite acasa si de la Palatul Victoria, si din drumul sau catre Cotroceni", a spus Ungureanu, fost premier.

El si-a inceput discursul in fata delegatilor Congresului PNL spunand ca e foarte placut sa stii ca exista acasa si in politica. Ungureanu i s-a adresat, separat, si presedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, rostind si cateva cuvinte in limba germana. "Nu e o presedintie usoara. PNL e un partid mare, cu pretentii asumate si justificate. Pe umerii dumneavostra apasa o responsabilitate uriasa si cred ca e foarte bine sa aduceti un pic de Sibiu la Bucuresti. E nevoie de asa ceva", i-a mai spus Ungureanu lui Iohannis, in romana de data aceasta.

El a mai spus ca pe strada sa politica exist trei case: cea a parintilor sai, care e PNL, cea a prietenilor sai, care e PDL, si propria casa. Ungureanu a tinut, cu acest prilej, sa ii multumeasca diresct si presedintelui PDL, Vasile Blaga, prezent si el ca invitat la Congresul PNL. "Stiu ca nu poti merge in viata mai departe daca parintii nu exista, iar pietenii nu-i ti aproape. Ii multmesc presedintelui Vasile Blaga - Vasile, multumesc pentru sprijin si prietenie", a spus Ungureanu.

Klaus Iohannis: M-am apropiat de PNL din 2004. Acesti ani se gasesc in inima mea de politician

Klaus Iohannis: M-am apropiat de PNL din 2004. Acesti ani se gasesc in inima mea de politician

Presedintele interimar al PNL Klaus Iohannis a spus, sambata, in discursul sau de candidat la presedintia partidului, ca s-a apropiat de PNL "incet", respectiv din 2004, si s-a inscris in 2013, precizand ca acesti ani nu se gasesc in carnetul sau de partid, dar se gasesc in" inima" sa de politician. "Eu m-am apropiat incet de PNL, din 2004 fata de PNL din Sibiu, din 2004 PNL a avut intotodeauana un viceprimar la Sibiu, indiferent de rezultatele alegerilor locale. Din 2009 m-am apropiat un pic mai mult, in special de prietenul meu Crin Antonescu, pe care l-am sprijinit in campania pentru prezidentiale din 2009. Au fost zile frumoase", a spus Iohannis, in debutul discursului sau.

El a spus ca s-a inscris in PNL in 2013 la invitatia presedintelui Crin Antonescu. "Acesti zece ani nu se gasesc in carnetul meu de partid, dar se gasesc in inima mea de politician", a spus Iohannis.

El a spus ca a privit intotdeauna PNL asa cum este privir cineva care s-a realizat in viata sau un om care reprezinta ceva. "Asa m-am apropiat de PNL, asa l-am vazut, PNL - cel mai titrat si cel mai vizionar partid politic din Romania", a spus Iohannis.