Sfat pentru premier: sa vina cu alte solutii pentru Cultura si Buget

Sfat pentru premier: sa vina cu alte solutii pentru Cultura si Buget

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca transmite public premierului Victor Ponta "rugamintea ca, pana marti - miercuri, poate se gandeste la alte solutii" privind nominalizarile pentru Cultura si Buget, "care sa fie reprezentative pentru Guvernul Romaniei".

"Transmit public rugamintea ca, pana marti - miercuri, poate se gandeste la alte solutii, care sa fie reprezentative pentru Guvernul Romaniei", a spus seful statului. El a aratat ca apelul sau este ca premierul Victor Ponta "sa se uite catre alti tineri", pentru ca ar exista riscul sa fie "decredibilizata" promovarea tinerilor in Guvern, noteaza Mediafax.

"Apelul meu este ca domnul prim-ministru Victor Ponta sa se uite catre alti tineri, pentru ca avem riscul urias sa decredibilizam promovarea tinerilor in Guvern", a spus Basescu. El a adaugat ca ar putea fi intrebat de ce nu respinge nominalizarile, mentionand ca, dupa cum il cunoaste pe Victor Ponta, "exista riscul sa faca nominalizari mai proaste".

"Nu resping propunerile deocamdata, astept pana marti - miercuri, pentru ca ar exista riscul sa am din partea premierului doua nominalizari mai catastrofale", a mai spus Traian Basescu.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Basescu, despre Manda: A calculat valoarea biletelor la Casa de cultura a studentilor din Craiova

Basescu, despre Manda: A calculat valoarea biletelor la Casa de cultura a studentilor din Craiova

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca deputatul Claudiu Manda nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului, deoarece experienta cea mai complexa a acestuia e legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Seful statului a sustinut ca nominalizarea facuta de Victor Ponta pentru functia de ministru al Bugetului este ”nepotrivita”. ”Cea mai complexa experienta a domnului Iulian Claudiu Manda este legata de functia de director la Casa de cultura a studentilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte intr-o zi de sambata. Ori, ministrul Bugetului inseamna mult mai mult”, a adaugat presedintele Basescu.

El a aratat ca nici argumentul ca Manda este membru al Comisiei de buget-finante a Camerei nu este suficient.
”Justificarea ca domnul deputat a functionat in Comisia de buget-finante nu e suficient. Acolo nu se discuta filosofia bugetara, nu se discuta prioritatile, acolo se muta cel mult bani de-o biserica, de un podet, bani de zugravit o scoala”, a continuat Traian Basescu.

Presedintele a afirmat din nou ca Manda nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului si a adaugat: ”Incerc sa-mi imaginez discutiile cu FMI, UE, BM cu cei doi ministri unul langa altul, doamna Petrescu incercand sa acopere golul de la CAS si problema MTO cu sufletul, iar domnul Manda incercand sa rezolve problema deficitului bugetar cu experienta de la Casa de cultura a studentilor din Craiova”.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Ponta: Declaratiile lui Basescu sunt "de carciuma"

Ponta: Declaratiile lui Basescu sunt "de carciuma"

Premierul Victor Ponta a declarat ca isi mentine propunerile ca Rozalia Biro si Claudiu Manda sa fie ministri si ca va inainta alte nume doar daca presedintele le respinge pe cele actuale, argumentand ca declaratiile lui Basescu nu au nicio valoare si nu vrea sa comenteze afirmatii "de carciuma".

El a precizat ca a aflat punctul de vedere al Presedintiei doar prin intermediul presei, dar ca pozitia sefului statului este una pur politico-neserioasa si a apreciat ca presedintele Traian Basescu a fost - parafrazandu-l pe acesta - "mai catastrofal decat el insusi, ceea ce nu e usor".

Ponta a aratat totodata ca Guvernul lucreaza cu votul Parlamentului, iar presedintele are doar atributia de a verifica propunerile din punct de vedere legal. "Nu presedintele pune ministri", a argumentat Ponta.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Sursa foto: Mediafax Foto