Daniel Constantin, dupa condamnarea lui Voiculescu: O drama!

Daniel Constantin, dupa condamnarea lui Voiculescu: O drama!

Presedintele PC, ministrul Agriculturii Daniel Constantin, a calificat condamnarea presedintelui fondator al partidului, Dan Voiculescu, drept "o drama" care i se intampla "unui om cu initiative benefice pentru Romania", precizand ca "uman" este alaturi de acesta.

Reactia lui Calin Popescu Tariceanu

Reactia lui Calin Popescu Tariceanu

„Am luat astazi act de sentinta formulata de catre judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in cazul in care este implicat si domnul Dan Voiculescu. In calitate de politician nu ma pot pronunta pe fondul acestei probleme. Consider insa ca orice cetatean al Romaniei trebuie sa beneficieze de o impartire echitabila a justitiei. Am avut de a face cu un caz controversat in urma caruia raman inca multe intrebari fara raspuns. Indiferent cum se numeste persoana implicata intr-un caz, trebuie sa beneficieze de aplicarea si respectarea legii, fara justitie televizata, fara linsare publica", arata Calin Popescu Tariceanu, Presedintele Senatului, liderul PLR.

Monica Macovei, replica dupa verdict

Monica Macovei, replica dupa verdict

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, sustine ca verdictul de ieri in cazul Voiculescu dovedeste ca avem in Romania judecatori si procurori profesionisti si integri.

In 2005 am pus bazele justitiei independente in Romania. Iata ca astazi legea s-a aplicat si pentru Voiculescu, un politician toxic si influent. Verdictul de astazi in cazul Voiculescu dovedeste ca avem in Romania judecatori si procurori profesionisti si integri. In acest caz a existat un linsaj mediatic al trustului condamnatului Voiculescu impotriva judecatorilor si procurorilor, dar acestia au dovedit ca legea este egala pentru toti. Judecatori si procurori curajosi au aplicat legea si astazi au invins si sistemul corupt creat de Securitate.

Primul comentariu al PNL

Primul comentariu al PNL

Partidul National Liberal (PNL) respecta sentinta Curtii de Apel Bucuresti in dosarul ICA si sustine exercitarea libertatii de expresie a ziaristilor de la grupul de presa Intact, potrivit unui comunicat de presa transmis de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu.

PNL respecta, ca de fiecare data, orice hotarare judecatoreasca, indiferent de asprimea ei, dar, in acelasi timp, intrucat consecintele sanctiunii penale vizeaza si un trust de presa, sustinem, asa cum am facut-o intotdeauna, in mod energic, exercitarea libertatii de expresie. (...) Suntem alaturi de ziaristii trustului de presa Intact si ii incurajam sa-si exercite in continuare profesia cu toata energia.

Antena 3 va fi aici!

Antena 3 va fi aici!

Premierul Ponta afirma ca a luat act de decizia Curtii de Apel in cazul Voiculescu si ca nu comenteaza sentinte in cauze penale, adaugand insa ca este obligat sa faca tot ce ii sta in puteri pentru ca jurnalistii Antena 3/Antena 1 si toti jurnalistii din Romania sa isi poata desfasura activitatea.

Sunt convins ca, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnati, o tara libera poate exista doar daca exista si o presa libera. Alaturi de milioane de alti romani doresc si cred ca multi ani de acum inainte «Antena 3 va fi aici»!