14 / 17

Danut Spita (PSD), primar comuna Tibana, judetul Iasi

Baronul de Iasi Danut Spita, primar al comunei Tibana, a fost condamnat de procurorii DNA la 1 an si 9 luni de inchisoare cu executare, in urma unei decizii din 29 septembrie. Edilul a fost acuzat de fals intelectual si complicitate la fals pentru obtinerea pe nedrept a unor fonduri europene. In acelasi dosar a fost condamnat si Gelu Vieriu, administrator al SC Magazin Mixt Poiana SRL Iasi la doi ani de inchisoare cu suspendare.


Procurorii DNA au aratat ca, in mai 2009, primarul a eliberat o adeverinta falsa din care rezulta ca firma condusa de Gelu Vieriu detine 720 ha padure in comuna si peste 3.000 de animale, mentionand firma ca reprezentant al Asociatiei de Bovine si Ovine din Tibana. De asemenea, administratorul firmei a intocmit noua tabele in care figurau membrii asociatiei fictive.


In urma acestor demersuri, inculpatul Gelu Vieriu a solicitat la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A), in numele firmei SC Magazin Mixt Poiana SRL, subventii in valoare de 100.000 lei, suma alocata din Fondul European de Garantare Agricola.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri