2 / 11

Relatia cu presa: ce poate face Iohannis pentru reconcilierea jurnalistilor cu Palatul Cotroceni

Relatia buna pe care Traian Basescu a avut-o la inceput de mandat cu jurnalistii s-a deteriorat treptat, iar fostul presedinte a devenit ostil acestei meserii. Ironiile, glumele mai mult sau mai putin inspirate sau rautatile au facut mereu parte din arsenalul de comunicare al lui Basescu in discutiile formale sau informale cu ziaristii.


Klaus Iohannis a dovedit, cel putin pana acum, ca poate avea un comportament civilizat vizavi de jurnalisti, indiferent de publicatiile sau posturile de televiziune de la care provin. Cel putin, poate Iohannis nu va fi sanctionat de Consiliul National de Combatere a Discriminarii, asa cum i s-a intamplat lui Traian Basescu atunci cand a numit-o pe o jurnalista "tiganca imputita", dupa ce i-a confiscat microfonul acesteia.


Klaus Iohannis ar trebui sa evita termenii consacrati de Traian Basescu dupa conflictul cu anumite televiziuni, ale caror patroni au devenit "moguli", iar jurnalistii "tonomate". De altfel, in cartea sa "Pas cu pas", Iohannis a vorbit laudativ despre presa si despre relatia cu ziaristii din Sibiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri