1 / 8

Alegerile generale din Nigeria

Presedintele controversat al Nigeriei, Goodluck Jonathan, spera sa fie reales in urma alegerilor care vor avea loc in luna februarie. Cursa electorala va fi mai putin concentrata in jurul sondajelor publice, un subiect mai important fiind cel al actiunilor pe care le poate initia grupul islamist radical Boko Haram.


Actualul presedinte se va confrunta din nou cu fostul dictator militar Muhammadu Buhari, care reprezinta coalitia opozitiei formata in 2013 si in cadrul careia au existat multe abandonuri din partea Partidului Popular Democrat (PPD), reprezentat de Jonathan.


Presedintele crestin Jonathan conteaza in alegeri pe sprijinul crestinilor din sudul tarii, in conditiile in care musulmanii din partidul acestuia au fost iritati de faptul ca acesta nu a respectat intelegerea de a stabili la conducerea PPD, prin rotatie, un crestin si un musulman, care sa se schimbe dupa doua mandate.


O tema importanta a alegerilor vor fi actiunile violente intreprinse de grupul Boko Haram, in special subiectul rapirii sutelor de eleve din orasul nigerian Chibok, din luna aprilie.


Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri