4 / 6

Ministrii implicati in dosarul Microsoft, spagi cumulate de 20 mil. $

Dosarul Microsoft, unul dintre marile dosare de coruptie ale anului, in care au fost pusi sub urmarire penala 9 fosti ministri, a scos la iveala si una dintre cele mai mari spagi (impartite intre acuzati): 20 de milioane de dolari. Astfel, din suma totala de 54 de milioane de dolari, pe care Guvernul Romaniei a achitat-o in baza unui contract cadru incheiat pentru licente IT, circa 20 de milioane de dolari reprezinta comisioane pretinse de persoanele implicate in derularea proiectului, din ministere, dar si din societatile implicate.


Din rechizitoriul procurorilor rezulta ca "ministrii Nica Dan, Mihailescu Petru Serban, Adriana Ticau, Athanasiu Alexandru, Tanasescu Mihai Nicolae si Gabriel Sandu si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15.04.2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate". In dosar mai sunt implicati si Ecaterina Andronescu, Daniel Funeriu - fosti ministri ai Educatiei si Cercetarii si Gabriel Sandu - fost ministru al Comunicatiilor.


Presedintele Traian Basescu a avizat, in 3 octombrie, cererea DNA, pentru fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu. In 19 noiembrie, Plenul Senatului a avizat inceperea urmarii penale in cazul senatorilor PSD Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri