iPhone / Apple

iPhone / Apple

Din totalul de 25 de manageri care au intrat in sondajul Wall-Street.ro, 15 folosesc mai multe generatii iPhone de la Apple.

Daniel Truica (foto), managing partner al Vola.ro, spune ca foloseste un iPhone dupa ce a renuntat la un terminal BlackBerry.

“Am intotdeauna la indemana iPhone-ul meu. Imi citesc emailurile pe el, imi fac notite, am sincronizat calendarul. Am achizitionat iPhone-ul trecand de la un terminal Blackberry, si l-am cumparat pentru ca mi s-a parut superior tehnologic telefonului pe care il detineam la momentul respectiv”, sustine Truica.

Un alt manager care foloseste iPhone-ul celor de la Apple este Marius Dosinescu, seful Floridelux.ro.

“Am un iPhone. Povestea pe care o am cu acest gadget este putin mai lunga, intrucat eu eram un impatimit al sistemelor Windows, fiind anti-produse Apple. Primul iPhone l-am primit cadou, iar in momentul in care am inceput sa-l utilizez am fost uimit de stabilitatea sa, de faptul ca nu am pierdut niciodate datele din el si ca este foarte simplu de folosit, pe deasupra. Nu ma declar fan Apple, insa imi plac produsele brandului”, a declarat Dosinescu pentru Wall-Street.ro.

Sebastien Delen, directorul general Ubisoft Romania este de asemenea posesorului unui iPhone 5, dar utilizeaza deopotriva si telefonul-tableta Galaxy Note 2.

Daca ar fi sa aleaga intre cele doua telefoane, tehnic, managerului francez ii place mai mult Samsung Galaxy Note II, dar prefera iPhone-ul in majoritatea timpului deoarece este mai comod si usor de folosit, datorita iOS-ului.

“Am cumparat iPhone-ul pentru ca sistemul creat de cei de la Apple face ca descarcarea de aplicatii sa fie usoara, iar trecerea de la un telefon la altul se face fara probleme: poti continua imediat cu cartile, muzica si filmele tale pe telefonul nou. Imi este si mai usor pentru ca am un iPad si un Mac acasa: folosirea aceluiasi mediu face lucrurile mai usoare. Folosesc iPhone-ul ca telefon de zi cu zi, iar Note II ca «jucarie»”.

Printre alti manageri care prefera iPhone-ul si platforma iOS se numara Gabriel Ghita (MasterCard), Gabriel Gidea (Kingston Romania), Dragos Roua (VentureConnect), Bogdan Bucurei (UPC), Cristian Badea (Avangate), Florentina Taudor (Renania), Mihai Patrascu (evoMAG.ro), Cristina Gheorghitoiu (Mercador), Cornelius Brody (iQuest), Teodor Blidarus (Softelligence), Simona Lapusan (Zitec), Cristi Cozic (Entersoft) sau Adrian Dinu (Elefant.ro).

HTC

HTC

Eduard Pughin (foto), directorul operational Maguay are intotdeauna la indemana telefonul mobil, un HTC 8X.

"Ma ajuta in activitatea zilnica, telefoane, mail-uri", spune managerul.

Pe langa Eduard Pughin, un posesor al brandului HTC este si Andrei Sulyok, directorul general Lindab Romania, unul dintre cei mai mari producatori de tigla metalica de pe plan local.

Samsung

Samsung

Din cei 25 de manageri pasionati de tehnologie, numai doi folosesc dispozitive Samsung.

Marian Alecsiu (foto), cofondatorul F64.ro spune ca in acest moment foloseste un smartphone Samsung S4 Zoom.

„Consider ca pe langa atributiile normale ale unui telefon, in ordinea importantei, il folosesc pentru email, navigare pe Internet si camera foto pentru snapshot-uri. L-am achizitionat deoarece este primul telefon cu zoom optic 10x si senzor CMOS de 16 MP”, a precizat Alecsiu.

De cealalta parte, Theofilos Romaios, directorul general Miele Romani,a spune ca a fost un fan declarat al brandului HTC pe partea de smartphone-uri, dar in prezent utilizeaza produse Samsung.

“Datorita HTC m-am obisnuit cu sistemul Android, pe care il consider foarte bun, nu stiu daca cel mai bun, dar pentru mine este un sistem foarte intuitiv si usor de folosit. De curand am facut trecerea la un dispozitiv Samsung si intentionez sa mai achizitionez un ultrabook cat de curand”, a precizat managerul Miele.

BlackBerry

BlackBerry

Tot doi manageri folosesc smartphone-urile producatorului canadian BlackBerry.

Ciprian Oprea (foto), CEO-ul MCA Grup, unul dintre cei mai importanti producatori de usi de garaj din Romania, spune ca foloseste un terminal BlackBerry deoarece il ajuta sa comunice mai rapid si eficient pe toate canalele.

"Aflu instant daca am primit un mail, iau legatura in timp real cu parteneri din orice colt al lumii, fie ca sunt la cafea sau in trafic, la semafor. Le pot scrie, ii pot auzi si chiar vedea. Cred ca e-mailul se numara printre cele mai valoroase inventii, iar faptul ca acum avem acces la e-mail oricand si oriunde mi se pare senzational. Smartphone-ul imi este indispensabil. Daca vrei sa te integrezi cu succes in lumea in care traim, unde totul se misca din ce in ce mai repede, un smartphone este de neinlocuit", apreciaza managerul MCA.

Si Mihai Codreanu, strategic alliances & service marketing manager in cadrul Xerox Romania spune ca foloseste un BlackBerry Torch 9810.

"Mai mult ma incurca si ma incetineste, dar are un tarif mic la transmisia de date in roaming".

Sony

Sony

Lucian Radulescu (foto), country manager Sony Romania spune ca are intotdeauna la indemana telefonul mobil, Sony Xperia Z, iar ocazional folosete si camera foto compacta, modelul Sony HX 10.

"Telefonul mobil este insa indispensabil, pentru ca ziua ma tine in legatura cu business-ul, seara este portalul meu catre internet si retelele de socializare, iar in weekend este gadgetul care ma insoteste “inteligent” in plimbarile cu bicicleta, cu care fac poze copiilor", a declarat pentru Wall-Street.ro - seful Sony.

Nokia

Nokia

Hermes Song (foto), directorul general TP-Link in Romania, detine un smartphone Lumia 920, un Blackberry 9720, un iPad, dar si un router portabil.

"Folosesc Lumia 920 pentru a naviga peIinternet si pentru a face fotografii. Dispozitivul Blackberry reprezinta telefonul de serviciu, iar iPad-ul il utilizez pentru functia Facetime. In acelasi timp, routerul portabil imi ofera posibilitatea de a conecta toate dispozitivele la Internet, in special atunci cand ma aflu in camere de hotel doar cu optiune de internet prin cablu", a precizat managerul TP-Link.

Huawei

Huawei

Vlad Doicaru (foto), deputy country manager enterprise unit in cadrul Huawei Technologies, unul din cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicatii la nivel global detine un smartphone Ascend D1.

El a precizat ca telefoanele trebuie sa se incadreze in anumite marje.

"Pentru un astfel de dispozitiv nu as investi mai mult de 300 euro. Mai sunt si brandul dar si promovarea pentru care se plateste in plus”, explica Vlad Doicaru pentru Wall-Street.ro.