1 / 4

Preturile apartamentelor isi continua scaderea

Dupa ce preturile apartamentelor au scazut cu 10-15% anul trecut, Alexandru Pricop (foto), managing partner al sucursalei imobiliare Coldwell Banker Banu Manta se asteapta la noi scaderi in acest an, fara a fi insa de acord cu declaratia recenta a lui Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al sectorului 3, care asteapta o scadere de 30% pe segmentul locuintelor vechi.

“Consider ca preturile apartamentelor vor scadea intr-o masura mai mica (n.r: fata de nivelul de 30% vehiculat) mai ales daca, asa cum se preconizeaza, economia va incepe sa dea semne de revigorare la finalul anului. In ceea ce priveste atractivitatea programului Prima Casa, intr-adevar avansul este principala atractie, dar si dobanda, care este de aproximativ 5%, fiind o dobanda extrem de competitiva in piata creditelor imobiliare”, a raspuns Alexandru Pricop, invitat in redactia Wall-Street.ro, in cadrul Live-Text.

In 2010, preturile apartamentelor au scazut de la inceputul anului pana la sfarsit cu 10-15%, o scadere lenta care aproape nu s-a simtit de la luna la luna, potrivit managerului Coldwell Banker Banu Manta.

“Inceputul lui 2011 a fost si este stabil, insa nu pot spune cu cat vor scadea preturile in urmatoarele sase luni. Raportandu-ne la situatia economica si sociala din Romania, este evident ca daca guvernul nu va veni cu masuri sociale anti-criza si economia nu va creste, preturile apartamentelor se vor situa in continuare in aceasta zona, probabil cu o tendinta de scadere”, a continuat Pricop.

Primele semne ale unei economii care isi revine nu sunt date de piata imobiliara, precizeaza el, ci de o revigorare a consumului, urmata de o crestere la nivelul vanzarilor produselor electrocasnice, apoi de revenirea pietei auto si, in final, a pietei imobiliare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri