1 / 4

Ce lipseste investitiilor de 35 mil. euro aflate in derulare

Cu un portofoliu 130.000 mp de spatii de birouri, Liviu Tudor (foto), in varsta de 50 de ani, este considerat cel mai mare proprietar roman din piata de profil, clasandu-se in acelasi timp in topul celor mai mari trei proprietari de birouri din Romania.

Prin intermediul companiei Genesis Development, Liviu Tudor detine parcurile de afaceri West Gate (amplasat in zona Militari) si Novo Park (zona Pipera), precum si ansamblul de locuinte West Gate Studio, printre companiile care au sediul in birourile sale aflandu-se Siemens, Accenture, Renault sau Citibank.

In plus, omul de afaceri mai are inca cinci proiecte imobiliare in dezvoltare, patru de birouri si unul rezidential. Valoarea investitiilor derulate in prezent se ridica la 35 de milioane de euro, iar gradul de ocupare al cladirilor de birouri deja finalizate este de 95%. Doua din cele doua proiecte imobiliare derulate in prezent, respectiv un bloc de garsoniere si cladirea G din complexul de birouri Novo Park, cu o suprafata de 16.000 mp, vor fi livrate in acest an. Din investitiile de 35 de milioane de euro, 80% provin din fonduri proprii, in timp ce 20% reprezinta fonduri europene.

Insa in ciuda acestor cifre, care ar face implinit orice investitor din real estate, Liviu Tudor spune ca se pot face mai multe pe piata imobiliara locala, motiv pentru care a infiintat Patronatul Proprietarilor de Cladiri din Romania (RABO), pe care l-a afiliat la European Property Federation (EPF), o organizatie de proprietari care reuneste portofolii evaluate la peste o mie de miliarde de euro.

“Pentru a discuta despre o industrie asa importanta, cum este cea imobiliara, trebuie sa fii in capitala Europei”, explica Liviu Tudor motivul pentru care a decis sa lanseze patronatul in cadrul unei conferinte organizata la Bruxelles.

Vezi in slide-ul urmator cum vor cei mai puternici romani din imobiliare sa schimbe piata.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri