1 / 4

"Canada e acasa"

Ana Patriciu (foto) va implini 28 de ani peste aproape doua luni, insa prefera varsta de 27 de ani. “Cred ca inca incerc sa trag de timp”, spune ea. Cele mai multe amintiri din copilaria sa se leaga de Canada, tara in care a plecat in urma cu multi ani impreuna cu mama si cu sora sa.

In Canada a urmat scoala primara, liceul si a inceput facultatea. “Apoi m-am incapatanat sa vin in Romania, sa vad cum este la noi. Am studiat doi ani la Academia de Studii Economice (ASE) si m-am intors in Canada”, povesteste Ana Patriciu. In cei doi ani petrecuti in Romania, ea a lucrat in cadrul agentiei de publicitate Odyssey, controlata de tatal sau. “Canada este locul pe care il consider acasa, iar Romania imi place si, in plus, este locul unde fac business”, subliniaza ea.

Dupa Canada, a urmat Elvetia, unde Ana Patriciu a urmat la Geneva cursurile de finante in cadrul Universitatii de Business Europene, pe care le-a absolvit in 2008. “Geneva imi place foarte mult, cand stateam acolo spuneam ca a fost construit pentru mine, insa nu cred ca va fi orasul in care ma voi stabili. Pentru moment, nu exista alta varianta in afara de Romania”, adauga fiica cea mare a miliardarului Dinu Patriciu.

Insa tocmai aceasta sintagma este uneori povara pe care tara noastra o aduce. “Sa faci business in Romania ca fiind fiica lui Dinu Patriciu este putin mai greu decat pentru altcineva. Sunt asteptari mari si o stacheta foarte sus, dar am acumulat o experienta considerabila de la el si imi place ceea ce fac, cred ca este o provocare”, spune Ana Patriciu.

In prezent, Ana Patriciu conduce restaurantele Madame Pogany si Heritage, din Bucuresti si spune ca nu vrea sa se implice in alte afaceri. Compania DP Holding, detinuta de familia Patriciu, este actionar la ambele restaurante.

“Am urmat drumul care mi-a placut si am ales domeniul care m-a atras. In Canada, tinerii sunt invatati sa lucreze de la o varsta foarte mica si sunt total de acord cu aceasta mentalitate. Mai mult, cred ca trebuie sa lucrezi inainte de facultate ca sa-ti poti da seama de domeniul care iti place. Si pe fetita mea as sfatui-o acelasi lucru”, spune Ana Patriciu, care a nascut recent. Singura conditie este sa-ti placa ceea ce faci, continua ea, pentru ca alfel nu exista motivatie si nu vei intelege esecul sau succesul pe care il vei avea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri