3 / 5

Piata rezidentiala isi va reveni peste 5-6 ani

Spatiile de birouri vor ramane in atentia lui Iulian Dascalu si in perioada urmatoare, omul de afaceri planuind sa inceapa constructia unei cladiri de birouri in Cluj-Napoca, in imediata apropiere a centrului comercial Iulius Mall.

“Mall-ul de la Cluj nu-l mai putem extinde, dar ne gandim sa facem acolo o cladire de birouri. Constructia ar putea incepe in primavara anului viitor si investitia va fi de aproximativ 20 de milioane de euro”, spune Dascalu.

Desi Nokia Cercetare si ING Servicii au anuntat ca vor inchide centrele din Cluj-Napoca, mii de metri patrati ramanand liberi, Dascalu spune ca cerere exista inca. “Avem cereri, fiind un proiect mix. Angajatii apreciaza apropierea de un mall, au diferite facilitati, precum reduceri la restaurante sau sala de gimnastica”, explica Dascalu.

Un alt segment de piata care a fost in atentia lui Iulian Dascalu a fost cel rezidential, proiectul Palas Iasi cuprinzand initial 800 de apartamente. Au ramas doar 70, din care 40 au fost deja vandute, preturile fiind de 1.490 euro/mp finisat, respectiv de 1.000 euro/mp la rosu. In urma cu un an, vanzarile au fost oprite, iar Dascalu afirma ca vor fi reluate dupa ce proiectul Palas Iasi va fi finalizat. In acest context, cel putin in urmatorii ani, dezvoltarile rezidentiale nu vor fi pe lista dezvoltatorului.

“Pe rezidential nu vom mai dezvolta, nu este o piata buna. Poate peste cinci-sase ani isi va reveni si business-ul asta. Insa trebuie sa privim realisti, nu ne asteptam la o revenire a pietei maine, nu este posibil. 2012 va fi un an stabil si poate de la sfarsitul anului va incepe o perioada de crestere”, precizeaza cel mai mare proprietar de mall-uri.

Pe langa cele patru orase in care este deja prezent, Iulian Dascalu nu intentioneaza sa se extinda si in alte localitati. El afirma ca nu detine terenuri libere, insa in niciun caz Bucurestiul nu va intra pe lista sa, intrucat aici sunt deja suficiente mall-uri anuntate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri