1 / 4

Retailerii au inchiriat 85.000 mp

In primele sase luni ale acestui an, retailerii au semnat contracte de inchiriere pentru cel putin 85.000 mp in Bucuresti si in orasele cu o populatie de peste 200.000 de locuitori, potrivit estimarilor companiei de consultanta imobiliara Colliers International, care ia in calcul tranzactiile de peste 100 mp incheiate in centrele comerciale.

“Pe langa proiectele care sunt in constructie, retailerii au gasit solutii de a intra si in centre comerciale existente, de aceea suprafata totala inchiriata este destul de mare. Un impuls pe piata de inchirieri a fost adus de H&M, care a deschis cinci magazine in Bucuresti si unul in Brasov, urmand sa mai deschida si alte unitati pana la finalul anului”, afirma Simina Istrate (foto), associate director in cadrul diviziei de retail a Colliers.

Recent, Iulian Dascalu, proprietarul retelei de mall-uri Iulius Group, anunta ca H&M va deschide in luna septembrie magazinele din centrele comerciale Iulius Mall Timisoara si Cluj-Napoca.

In plus, retailerul a continuat sa inchirieze spatii, atat in centrele comerciale din Bucuresti, cat si in cele din tara. Printre noile tranzactii incheiate de H&M se numara Sun Plaza (Bucuresti), Lotus Oradea, Atrium Center si Electroputere Parc, potrivit consultantului imobiliar DTZ Echinox, care a intermediat sase tranzactii de inchiriere intre H&M si proprietarii de centre comerciale, reprezentandu-i pe acestia din urma.

“Cei de la H&M au decis sa intre in Oradea pentru ca este un oras complex, dar si pentru ca urma sa intre si Inditex (n.r.: proprietarul Zara)”, spune Razvan Sin, seful departamentului de retail in cadrul DTZ Echinox.

El adauga insa ca Oradea ar putea deveni un oras supra-aglomerat din punct de vedere al centrelor comerciale, in contextul in care cei circa 200.000 de locuitori vor avea la dispozitie patru proiecte: Tiago Mall, redenumit Oradea Shopping City, ERA Shopping Park, Lotus Oradea si Prima. “Poate peste doi-trei ani, cand consumul va creste, in Oradea va fi loc pentru doua mall-uri”, subliniaza Sin.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri