2 / 4

"In fuziuni, totul tine de executie"

Primul feedback pe care angajatii celor doua companii l-au primit din partea concurentei a fost unul optimist, spune Troy Javaher. “Cred ca un prim semn ca facem lucrurile cum trebuie este ca ii facem pe concurenti nervosi. Toate companiile de consultanta ne suna angajatii si ii intreaba daca vor sa plece la ei. Este un compliment pentru noi”, arata el.

Pastrarea acestui optimist va depinde insa de cum se vor integra cele doua echipe, dar si de cum se vor adapta la noua structura ierarhica. Troy Javaher va ramane managing director, in timp ce Radu Boitan si Ben Binns, sefii King Sturge, vor ocupa functiile de directori de dezvoltare, iar Binns va coordona si departamentul de birouri. Marius Scuta, fost sef al diviziei de birouri, va conduce departamentul de industrial.

“In fuziuni, totul este executie, chiar daca pe hartie calculele arata bine, depinde de cum se integreaza cele doua echipe. Unii vor reactiona pozitiv la schimbare, altii mai putin”, subliniaza Javaher.

Cele doua companii au multe lucruri in comun, continua el: echipele sunt foarte unite, iar angajatii sunt prieteni si ies impreuna in afara programului. Diferenta este data de faptul ca Jones Lang tinde sa fie mai corporatista, cu clienti regionali. ”King Sturge a fost mai mult o companie cu spirit antreprenorial. In teorie, acesta este o completare avantajoasa”, este de parere Troy Javaher.

El evita sa faca estimari referitoare la valoarea tranzactiei pe plan local si spune doar ca anul acesta, veniturile companiei se vor dubla, dupa ce anul trecut au depasit nivelul atins in 2009, de 2,3 milioane de euro."Daca integrarea echipelor merge bine, vom urca in top trei, iar anul viitor am putea fi chiar numarul unu", spune el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri