2 / 4

Chiriile s-au oprit din scadere

Pentru birourile de clasa A, amplasate in centrul si nordul Bucurestiului, chiriile au ramas stabile in primul semestru, iar stimulentele oferite de proprietari, precum luni gratis sau contributii la amenajarea spatiilor au ramas aceleasi.

“Fata de anul trecut, chiriile nu au mai scazut, insa chiar si in acest context, diferenta fata de anul 2007 ramane una importanta. In ceea ce priveste stimulentele pentru chiriasi, fiecare proprietar are politica sa si depinde de calitatea si amplasamentul cladirii. Cel mai frecvent caz ramane acordarea unei luni gratis la un an de inchiriere”, explica sefa departamentului de birouri al DTZ Echinox.

In centrul Capitalei, in zona Piata Victoriei, chiriile pentru spatiile de birouri variaza intre 18,5-19,5 euro/mp, in timp ce in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, considerata noua zona de business a Bucurestiului, chiriile oscileaza intre 17-18 euro/mp.

“In zona Floreasca–Barbu Vacarescu, chiriile variaza in functie de anul de constructie al cladirilor. Turnurile precum Nusco, Euro Tower sau Lakeview au chirii mai mari, dar si spatii mai eficiente”, spune Cojocaru.

Insa chiar daca in Floreasca si Barbu Vacarescu s-a construit masiv in ultimii ani si noi proiecte au fost anuntate, precum turnul care va gazdui Raiffeisen Bank, zona ramane mai ieftina fata de Piata Victoriei. Unul din argumentele pentru suprematia Piata Victoriei este dat de stocul limitat de cladiri de clasa A, dar si de lipsa terenurilor care permit dezvoltari masive.

In urmatorii doi ani insa, doi veterani ar putea incepe noi constructii aceste zone: Robert Neale, seful Portland Trust, care a vandut anul trecut Floreasca 169A si a cumparat un teren in aceeasi zona, si Ion Tiriac, care a anuntat recent ca ar putea incepe constructia unui turn in Piata Victoriei, pe terenul aflat pe strada Buzesti.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri