3 / 4

Locuitul la mansarda: Avantaje si dezavantaje

Volumul tranzactiilor incheiate cu proprietati aflate la mansarde este mult mai scazut comparativ cu cel al locuintelor clasice, potrivit companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania, care estimeaza un numar de 7-10 astfel de tranzactii pe luna.

Ca avantaje, Marius Damian spune ca mansardele amplasate in imobile noi sunt mai bine izolate din punct de vedere fonic si termic, sunt mai spatioase, tavanul este mai inalt, iar terasele sunt mai mari. Insa cel mai important avantaj este cel legat de pret, care este mai mic comparativ cu o proprietate situata la un etaj intermediar. “In plus, o proprietate amplasata la mansarda poate oferi un aer aparte unei locuinte, in functie de preferintele si dorintele cumparatorului sau chiriasului”, subliniaza el.

Inaltimea locuintelor este un avantaj adus in discutie si Claudiu Hategan, de la Klauss & Partners, care afirma ca in multe cazuri aceasta da o senzatie de spatiu mai generos al proprietatii. “Realizarea unor camere mari, de 40-50 mp este posibila doar in astfel de proprietati datorita structurii de rezistenta usor de modelat in mansarde”, adauga Hategan.

Situatia difera insa in cazul mansardelor vechi, construite inainte de 1977, completeaza Damian. “Aceste mansarde dispun de o izolatie fonica si termica mai putin buna comparativ cu proprietatile din acelasi imobil, amplasate la etaje intermediare, si au de regula suprafete utile mai reduse”, conchide el.

Spune-ti si tu parerea: Ai vrea sa locuieste la mansarda? Preferi sa inchiriezi sau sa cumperi o astfel de locuinta?


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri