Bogdan Georgescu: De la Colliers la antreprenor

Bogdan Georgescu: De la Colliers la antreprenorDupa ce in toamna lui 2010, Bogdan Georgescu a cedat oficial sefia companiei Colliers colegei sale, Ilinca Paun, anul trecut si-a indreptat atentia catre educatie, unul dintre noile proiecte si parte a celor sase idei de afaceri numindu-se “Teach for Romania”, dupa modelul “Teach for America”, un proces educational care se defasoara in Statele Unite de 20 de ani.

Noul sau birou se afla deocamdata in cladirea America House, amplasata in Piata Victoriei, la doua statii de metrou de sediul Colliers, aflat in Floreasca Business Park.

Georgescu merge o data sau de doua ori pe saptamana la Colliers pentru a discuta cu colegii ideile noi, insa isi doreste sa fie cat mai putin prezent in activitatea companiei de consultanta imobiliara, astfel incat sa aloce cat mai mult timp si energie pentru incubatorul de afaceri.

Radu Lucianu: De la CBRE la Capital Partners Advisors

Radu Lucianu: De la CBRE la Capital Partners AdvisorsIn luna aprilie, Radu Lucianu a plecat de la conducerea CB Richard Ellis Romania, functia de director general al firmei fiind preluata de Razvan Iorgu, care a fost anterior director de operatiuni in cadrul companiei de consultanta imobiliara.

Lucianu a fost unul dintre actionarii companiei Eurisko, infiintata in 1997, pe care compania CBRE a cumparat-o la inceputul anului 2008 si a condus operatiunile din Romania ale CBRE de la achizitia Eurisko.

In toamna anului trecut, Radu Lucianu si cei patru actionari ai Capital Partners, in frunte cu Doru Lionachescu, au lansat compania Capital Property Advisors, specializata in tranzactii si finantari imobiliare. Noua companie isi propune sa caute investitori si pentru portofoliile mai putin performante ale bancilor, purtand deja discutii cu doua banci, ale caror portofolii imobiliare totalizeaza 40 de milioane de euro.

Ioana Momiceanu: De la BNP Paribas la Dinu Patriciu

Ioana Momiceanu: De la BNP Paribas la Dinu PatriciuMiliardarul Dinu Patriciu a numit-o pe Ioana Momiceanu, fosta sefa a consultantului imobiliar BNP Paribas Real Estate, in functia de head of asset management pentru portofoliul din Romania al companiei Dinu Patriciu Global Properties (DPGP).

Momiceanu, in varsta de 49 de ani, a parasit la finalul anului 2009 compania BNP Paribas Real Estate, unde a detinut functia de CEO din 2008. Anterior, ea a creat si a condus doua companii in Romania: Jones Lang LaSalle (JLL) in 1995 si franciza CB Richard Ellis (CBRE) in 2001. In urmatorii sapte ani, intre 2001 si 2008, Momiceanu a fost directorul general al CBRE.

Din luna mai 2011, ea este responsabila cu administrarea portofoliul din Romania al companiei DPGP, care totalizeaza aproape 85.000 mp de birouri. “In cazul managementului unui portofoliu , esti mult mai aproape de produs, de rezultatele direct generate de deciziile de management asupra portofoliului detinut de investitor si te implici mai mult, chiar la nivel subiectiv”, explica Momiceanu diferentele dintre fata de a lucra pentru un consultant imobiliar.

Radu Tanasescu: De la Anchor la Coldwell Banker

Radu Tanasescu: De la Anchor la Coldwell BankerLa inceputul anului 2011, compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a lansat o divizie de retail si centre comerciale, coordonata de Radu Tanasescu, fostul director operational al grupului Anchor, proprietarul mallurilor Plaza Romania si Bucuresti Mall.

Tot in luna ianuarie 2011, Coldwell Banker a anuntat ca ofera servicii de management interimar pentru centrul comercial City Mall din Bucuresti, aflat in faliment.

Tanasescu venit in cadrul Anchor Grup in 1999, in anul in care compania deschidea primul centru comercial modern din Romania, Bucuresti Mall. In 2003 a fost promovat pe pozitia de leasing manager, iar un an mai tarziu a preluat conducerea Bucuresti Mall.

Incepand cu 2006, pana la plecarea din companie in 2010, el ocupat functia de director operational al Anchor Grup, fiind responsabil de administrarea Bucuresti Mall si a Plaza Romania (deschis in 2004), de inchirierea spatiilor din cele doua centre comerciale, de extinderile realizate, precum si de dezvoltarea MallDova in Chisinau.

Sorin Guttman: De la Holcim la Iulius Mall

Sorin Guttman: De la Holcim la Iulius MallIncepand din luna ianuarie 2011, Sorin Guttman, in varsta de 39 de ani, il inlocuieste pe Lilian Furtuna la conducerea centrului comercial Iulius Mall Cluj, dupa ce Furtuna a fost promovat ca manager de dezvoltare in cadrul retelei Iulius Group, detinuta de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu.

Anterior, timp de aproape patru ani, Guttman a lucrat in cadrul producatorului de ciment Holcim, initial ca maneger operational, iar apoi ca manager regional de vanzari.

In ultimul an, Iulius Mall Cluj si-a completat portofoliul de retaileri cu branduri precum H&M, Massimo Dutti si Tommy Hilfiger. In 2010, afacerile Iulius Mall Cluj au totalizat 13,1 milioane de euro, iar in primele trei trimestre din 2011, cifra de afaceri a fost de aproape 10 milioane de euro.

Yves D'Arfeuille: De la Sun Plaza la DTZ Echinox

Yves D'Arfeuille: De la Sun Plaza la DTZ EchinoxFrancezul Yves D'Arfeuille este, incepand cu luna noiembrie, noul coordonator al departamentului de property management in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox. El o inlocuieste pe Brigitte Schmitt, care conduce din luna mai divizia de administrare de centre comerciale a dezvoltatorului Oasis.

Yves D'Arfeuille este de origine franceza si locuieste in Romania de peste 10 ani. Din 2005 si pana in 2010, el a lucrat in cadrul EMCT, dezvoltatorul mallului Sun Plaza, unde a ocupat functiile de project manager si shopping center manager. Anterior, intre 2000 si 2005, D'Arfeuille a lucrat in cadrul operatorului francez Carrefour, in calitate de general services manager.

D'Arfeuille detine un master in Managementul Companiilor, de la Universitatea Clermont-Ferrand, promotia 2000.

Daiana Voicu: De la Willbrook la administrarea de cladiri

Daiana Voicu: De la Willbrook la administrarea de cladiriDaiana Voicu a demisionat in luna decemebrie de la conducerea dezvoltatorului imobiliar Willbrook International, din motive personale, iar directorul operational, George Ispas, a preluat conducerea interimara a operatiunilor companiei in Romania.

"Din cauza conditiilor economice ne-am reorientat spre alt segment de piata. Prin intermediul firmei Carlyle Properties, pe care am preluat-o in totalitate, si ca management si ca actiuni, ma voi ocupa de administrarea de imobile finalizate", a declarat Daiana Voicu, potrivit Mediafax.

Ea aratat ca administrarea de imobile este o industrie corelata intr-o masura mai mare cu piata actuala, aflata in stagnare. "Nu se preconizeaza inceperea de proiecte noi si de aceea ne vom concentra pe administrarea de proiecte de toate tipurile, respectiv birouri, de retail, rezidentiale", a adaugat Daiana.

Carlyle administra in exclusivitate portofoliul Willbrook de pe piata locala si va incepe sa asigure astfel de servicii si pentru alte proiecte imobiliare.

Sursa foto: Agerpres

James Heyworth Dunne: De la Lothbury la CBRE

James Heyworth Dunne: De la Lothbury la CBREBritanicul James Heyworth Dunne este noul coordonator al departamentului de investitii din Romania si SEE in cadrul companiei de consultanta imobiliara CBRE.

Inainte de a deveni membru al biroului CBRE Bucuresti, James Heyworth Dunne a lucrat pentru managerul de fonduri de pensii Lothbury Investment Management, gestionand active din Marea Britanie.

In cadrul companiei CBRE, James Heyworth Dunne va gestiona fondurile si serviciile imobiliare ale proprietarilor si dezvoltatorilor de proprietati comerciale, in conformitate cu strategia companiei pentru Romania.

Brigitte Schmitt: De la DTZ Echinox la Oasis

Brigitte Schmitt: De la DTZ Echinox la OasisLa jumatatea anului trecut, dezvoltatorul imobiliar Oasis Development, controlat de sibienii Klaus Reisenauer si Kurt Wagner, si-a lansat o divizie de administrare de centre comerciale, coordonata de Brigitte Schmitt, fosta sefa a departamentului de property management din cadrul consultantului DTZ Echinox.

O luna mai tarziu, Oasis Shopping Center Services a anuntat ca a preluat serviciile de property management pentru parcul de retail Iris Shopping Center din Titan, de care se ocupa anterior DTZ Echinox.

Brigitte Schmitt s-a alaturat echipei DTZ Echinox in toamna anului 2009. Ea are o experienta de 13 ani in domeniul managementului de centre comerciale si a mai lucrat pentru grupul german ECE Projektmanagement.

Gabriel Balaban: De la Gardiner & Theobald la King Sturge

Gabriel Balaban: De la Gardiner & Theobald la King SturgeIn luna aprilie, compania de consultanta imobiliara King Sturge a anuntat ca are un nou sef la departamentul de project management si building bonsultancy in persoana lui Gabriel Balaban, fost partener in cadrul Gardiner & Theobald. Balaban are peste 14 ani de experienta in domeniul constructiilor si in real estate, printre proiectele la care a participat numarandu-se Iulius Mall Timisoara, Global City Business Park, Bucharest Business Park si Timken Romania.

La sfarsitul lunii mai, compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle a preluat King Sturge, valoarea tranzactiei la nivel global ridicandu-se la 227 de milioane de euro. In Romania, cele doua companii totalizeaza circa 40 de angajati si acopera toate segmentele pietei imobiliare, mai putin sectorul rezidential.

Dupa fuziunea celor doua companii, Balaban ocupa functia de head of project and development services, noua entitate fiind condusa in continuare de Troy Javaher, managing director al Jones Lang LaSalle.