1 / 6

2008: Trei terenuri, 268 mil. euro

Doua mari tranzactii cu terenuri au avut loc in 2008, inainte de momentul Lehman Brothers, cand criza a devenit o certitudine si pe plan local, potrivit datelor furnizate de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Prima a fost incheiata de Immofinanz (la acea vreme denumit Immoeast), cel mai mare investitor imobiliar din Romania, care a platit circa 200 de milioane de euro pentru portofoliul companiei Longbridge, format din terenurile fostelor fabrici Rocar (foto), in zona Piata Progresul si Ventilatorul (zona Razoare). Cele doua terenuri totalizeaza o suprafata de 300.000 mp, iar austriecii de la Immofinanz planuiau sa dezvolte pe ele mii de apartamente.

Tot in 2008, dar inainte de inceputul oficial al crizei, dezvoltatorul grec Raptis Kavouras a cumparat 1,6 hectare de teren din Satul Francez de la omul de afaceri Costica Constanda, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 68 de milioane de euro. Dezvoltatorul intentiona sa dezvolte pe terenul cumparat un complex de locuinte de lux si o galerie comerciala, potrivit casei de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii, care a intermediat tranzactia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri