Cum arata Clujul dupa 50 de ani de proiecte

Cum arata Clujul dupa 50 de ani de proiecteLucrarile realizate de arhitecti deseneaza un oras cu retea de spatii verzi, cu “fata” spre Somesul amenajat, centru expozitional si pol medical regional, scrie Ziua de Cluj.

"Cluj-Napoca in proiecte. 50 de ani 1960-2010", volum coordonat de Eugeniu Panescu, la care au contribuit si alti 16 arhitecti, prezinta zeci de proiecte si oportunitati, mai scrie publicatia citata. Unele au fost realizate, altele au ramas la stadiu de idei, iar unele proiecte de amenajare, in special spatii publice si zone verzi, au fost compromise prin asaltul de constructii din boom-ul imobiliar.

Iasi: Se redeschide Hala Centrala

Iasi: Se redeschide Hala CentralaCentrul comercial Hala Centrala se redeschide in luna martie, anunta noua conducere executiva, reprezentata de directorul Bogdan Petrechescu.

Complexul a intrat in renovare la inceputul acestui an, dupa o lunga perioada in care afacerile nu au mers stralucit, scrie NewsIasi.ro.

Printre surprizele din luna martie, se numara si aparitia Carrefour Market, in locul fostei G'Market, intrata in faliment.

Sursa foto: halacentrala.ro


Timisoara: Cladiri monument au invins timpul, dar nu si mizeria

Timisoara: Cladiri monument au invins timpul, dar nu si mizeriaInspectoratul de Stat in Constructii, Directia Judeteana de Cultura si Inspectoratul Judetean de Politie Timis – nume grele in ierarhia institutiilor cu un cuvant de spus privind ordinea lucrurilor din oras – cunosc situatia cladirii de pe strada Bicaz din Timisoara.

Cu toate acestea, timpul nu a reusit sa degradeze cladirea monument, in asa masura in care o fac gunoiul si mizeria aruncate acolo de mai multe luni de zile, scrie Timis Online.

Sursa foto: tion.ro

Craiova: Polivalenta, poate dupa alegeri

Craiova: Polivalenta, poate dupa alegeriConstructorii Salii Polivalente promiteau asta-toamna ca vor incheia lucrarile pana pe 15 martie, insa joi, la data anuntata, mai erau inca multe de facut in sala ce parca s-ar impotrivi inaugurarii sale, scrie Gazeta de Sud.

Primarul Antonie Solomon, insotit de ziaristi, a mers joi in „control“ la Sala Polivalenta din Craiova. Le-a aratat jurnalistilor ca lucrarile din exterior sunt aproape gata - de la alei si pana la scarile placate cu marmura - iar in interior s-a dat drumul la caldura - tocmai acum, cand s-a incalzit si afara!, mai scrie publicatia citata.

Sursa foto: gds.ro