Constanta: La cine, cum si de ce au ajuns pamanturile Movilestilor

Constanta: La cine, cum si de ce au ajuns pamanturile MovilestilorIn rechizitoriul procurorilor DNA, cazul retrocedarii Movila este denumit „modul de operare D", in care sunt invinuiti urmatorii: Radu-Stefan Mazare, Nicusor-Daniel Constantinescu, Ramona Dospinescu, Constantin Racu, Ion Marica, Bogdan Ghitulescu, Cristina Talpau, Aurel Jean Andrei, Georgica Giurgiucanu, Dragos Emil Savulescu, Viorel Pana, Cristina Budei, Mihai Camboianu, Cristian Borcea, Gheorghe-Valentin Ionescu, Basarab Popa, Alin Horatiu Dima si Maria Mariuta, scrie Ziua de Constanta.

In fapt, Georgica Giurgiucanu a fost mandatat de Ivonne Aline Buzescu-Movila sa o reprezinte in problema legata de retrocedarea unor suprafete de teren apartinand familiei sale. Printr-un adevarat lant al cesiunilor, averea Movilestilor s-a impartit intre Georgica Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuta, Mihai Camboianu si SC Habitat si Ambient SA.

Sursa foto: Ziua de Constanta

Ikea vine la Cluj

Ikea vine la ClujGrupul suedez de mobila si decoratiuni interioare va incepe in acest an lucrarile pentru un magazin la Cluj, iar investitia in complex si productia de componente de mobilier va genera pana la 1.000 de locuri de munca, a declarat primarul Radu Moisin, pentru REALITATEA TV Cluj, citat de Ziua de Cluj.

"In urma negocierilor, Consiliul Judetean a propus acum doua saptamani infiintarea unui nou parc industrial in zona Campia Turzii, Tetarom V, profilat pe productia de componente de mobilier. Negocierile sunt avansate, dar anuntul oficial va fi facut de companie. Clujul va deveni un centru al industriei de mobila", a confirmat seful administratiei judetene, Alin Tise.

Sursa foto: Ikea

Timisoara: Singurul mare oras in care apartamentele sunt mai scumpe decat anul trecut

Timisoara: Singurul mare oras in care apartamentele sunt mai scumpe decat anul trecutApartamentele din Timisoara s-au ieftinit cu 1,6 la suta in ultima luna, coborand din nou sub pragul de 800 de euro pe metrul patrat util, scrie Renasterea Banateana.

Totusi, potrivit masuratorii efectuate de portalul imobiliare.ro, in cea de-a cincea luna a anului, pretul mediu de 794 de euro/mp este cu aproape doua procente mai mare decat valoarea inregistrata in urma cu 12 luni, Timisoara fiind, astfel, singurul oras analizat in care atat locuintele noi, cat si cele vechi, sunt mai scumpe fata de acum un an.