Lori Collin, ex Jones Lang LaSalle

Lori Collin, ex Jones Lang LaSalleCea mai recenta "achizitie" a fondului de investitii NEPI este Lori Collin (foto), cea care dupa aproape cinci ani petrecuti in cadrul companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, unde a condus departamentul de reprezentare a chiriasilor, a decis sa treaca in "tabara" unui investitor.

Printre companiile reprezentate de Lori Collin in tranzactiile de inchiriere sau renegociere a spatiilor de birouri se numara: Volksbank, SAP, MasterCard, Carestreeam, si Societe Generale. Collin a mai reprezentat dezvoltatorul Premiumred in tranzactiile cu Aviva, Franklin Templeton si Thomson Reuters.

“Cred ca sunt dependenta de real estate. Este un domeniu complex, in care nu poti rezista fara pasiune, daruinta si pofta de succes", spunea Lori Collin recent, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

Ea s-a intors in Romania in anul 2007, dupa ce lucrat timp de 13 ani in piata imobiliara din Statele Unite.


Marius Barbu, fostul director executiv al Liberty Center

Marius Barbu, fostul director executiv al Liberty CenterIn luna mai, echipei NEPI s-a alaturat si Marius Barbu, cel care timp de trei ani, in perioada 2008-2011 a ocupat functiile de director de retail in cadrul Mivan si director executiv al centrului comercial Liberty Center. Barbu ocupa in prezent functia de asset manager.

Ieri, Liberty Center a fost vandut la o licitatie publica, la un pret de pornire de 60 de milioane de euro. Mallul, detinut de compania nord-irlandeza Mivan si familia Awdi, a fost scos la vanzare pentru datorii neachitate catre trei banci.

Cumparatorul este compania Rosequeens Properties. Firma are ca actionar o societate din Cipru, iar administrator este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus.

Michael Beux a lasat echipa lui Tiriac pentru NEPI

Michael Beux a lasat echipa lui Tiriac pentru NEPIUn alt om cheie in echipa NEPI este Michael Beux, in varsta de 44 de ani. Beux este, la fel ca si Martin Slabbert, managing directorul NEPI, nascut in Africa de Sud, iar in Romania a venit in urma cu 12 ani si nu s-a gandit niciodata sa plece, mai ales ca a invatat si limba romana.

Din 2000 si pana in prezent a lucrat pentru companii cu activitate in constructii si real estate, unul din angajatorii sai fiind chiar omul de afaceri Ion Tiriac.

“Am lucrat timp de un an si jumatate pentru Tiriac Imobiliare, unde am fost responsabil cu finalizarea primei faze a proiectului Stejarii. In 2010, m-am alaturat echipei NEPI si ma ocup cu dezvoltarea proiectelor de retail”, spunea Beux intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

In prezent, Michael Beux este responsabil cu constructia primului mall din Ploiesti, o investitie de 65 de milioane de euro, a carei deschidere este programata pentru 15 noiembrie. "Daca va fi nevoie vom lucra si 24 de ore din 24 astfel incat sa terminam in termenul dat”, declara recent Michael Beux.


Tiberiu Smaranda, un actionar la Flamingo Computers

Tiberiu Smaranda, un actionar la Flamingo ComputersAlaturi de Michael Beux, responsabil cu zona de retail a NEPI este si Tiberiu Smaranda (foto), in varsta de 31 de ani, care ocupa functia de development and leasing manager.

Numele sau se leaga de retailerul de IT&C si electrocanisce Flamingo Computers, unde a fost actionar minoritar, ocupand functia de business development director. In vara anului 2006, Tiberiu Smaranda si Alexandru Smaranda au vandut fondului de investitii QVT Fund un pachet de 9 milioane actiuni ale Flamingo International, valoarea tranzactiei ridicandu-se la aproape un milion de euro.

"Cei trei muschetari"

"Cei trei muschetari"Insa cei trei oameni cheie in cadrul NEPI, cei care negociaza achizitiile si parteneriatele pe care fondul de investitii le incheie, sunt Martin Slabbert (foto), CEO, Victor Semionov, director finaciar, si Alex Morar, director de investitii.

Martin Slabbert a lucrat timp de un an si jumatate pentru Deloitte, in perioada 2005-2006, iar Victor Semionov, timp de mai bine de sapte ani, intre 1999 si 2006.