Vila de 8 mil. euro in Dorobanti

Vila de 8 mil. euro in DorobantiCea mai scumpa casa care a fost scoasa la vanzare in Bucuresti, in aceasta vara, este o vila din zona Dorobanti, construita in anul 1940, pentru care proprietarul cere 8 milioane de euro, potrivit datelor transmise Wall-Street.ro de catre imobiliare.ro. Vila (foto) are 20 de camere, noua bai si patru bucatarii, suprafata utila ajungand la 1.980 mp.

In cazul apartamentelor, cel mai scump scos la vanzare este un penthouse din zona Nordului, al carui pret cerut este de 3,5 milioane de euro. Apartamentul, aflat intr-un imobil construit in anul 2005, are o suprafata utila de 562 mp si dispune de crama, jacuzzi si sauna.

15.000 euro pentru o garsoniera in Cotroceni

La polul opus, cea mai ieftina locuinta scoasa la vanzare in Capitala este o garsoniera semidecomandata din cartierul Cotroceni, pentru care proprietarul asteapta 15.000 euro. Garsoniera are o suprafata utila de 33 mp si se afla la ultimul etaj al unui bloc cu cinci niveluri construit in anul 1940.

Cea mai ieftina vila care a fost scoasa pe piata in timpul verii costa 40.000 euro si se afla in zona Rahova. Casa are trei camere si o suprafata utila de 64 mp, desfasurata pe parter si etaj.

Nota: Topul Wall-Street.ro se refera la locuintele a caror suprafata depaseste 20 mp.

1 mil. euro pentru o casa noua in Timisoara

1 mil. euro pentru o casa noua in TimisoaraIn Timisoara, cea mai scumpa locuinta care a fost scoasa la vanzare pe timpul verii este o vila (foto) construita in anul 2010, al carei pret ajunge la un milion de euro. Casa este amplasata in zona Mircea cel Batran si are o suprafata utila de 480 mp. Terenul are peste 900 mp si include o piscina exterioara.

Cel mai scump apartament din Timisoara costa 340.000 euro si este amplasat in zona Piata Victoriei. Locuinta de 240 mp utili este formata, de fapt, din doua apartamente unite, aflate la primul etaj al unui imobil din 1970.

Cea mai ieftina locuinta care a fost scoasa pe piata in timpul verii este o garsoniera de 27 mp din zona Complexului Studentesc, al carei pret a fost de 22.000 euro.

Tot 22.000 euro a costat si cea mai ieftina casa din Timisoara. Casa are o suprafata de 30 mp si a fost construita inainte de 1990.

Vila istorica in Brasov - 4,2 mil. euro

Vila istorica in Brasov - 4,2 mil. euroIn centrul istoric al Brasovului, o vila cu 24 de camere (foto), construita in 1940, a fost scoasa la vanzare in aceasta vara pentru suma de 4,2 milioane de euro. "Imobilul a fost reabilitat la exterior, fatadele fiind refacute si, de asemenea, acoperisul. Interioarele sunt la stadiul de gri/rosu, cladirea fiind reconsolidata si partitionata conform optiunii actualului proprietar, aceea de a-i acorda destinatia de hotel", potrivit anuntului de vanzare.

Tot in centrul istoric al Brasovului se afla si cel mai scump apartament, un penthouse de 700.000 euro. Apartamentul are o suprafata utila de 290 mp si este scos la vanzare complet mobilat si utilat.

Pe de alta parte, cea mai ieftina casa scoasa pe piata din Brasov are doar doua camere si un pret de 37.000 euro. Locuinta se afla in zona Schei si a fost construita in 1915. In ceea ce priveste apartamentele, cea mai ieftina garsoniera costa 16.500 si are o suprafata de 36 mp.

Cele mai scumpe si cele mai ieftine hoteluri

Cele mai scumpe si cele mai ieftine hoteluriCel mai scump hotel scos la vanzare in aceasta vara, potrivit imobiliare.ro, se afla in orasul Cluj-Napoca, in zona Aeroport si are un pret cerut de 5 milioane de euro plus TVA. Imobilul a fost construit in anul 2008 si are 60 de camere, cu o suprafata utila de 5.300 mp.

La polul opus, cea mai ieftina pensiune scoasa pe piata in ultimele trei luni a fost o pensiune de vanatoare din judetul Brasov, comuna Lunca Calnicului. Imobilul a fost scos la vanzare pentru 80.000 euro. "Cladirea este construita in 1928 si a servit drept cantina restaurant a comunei. Recent, a intrat in renovare si a fost mansardata cu scopul de a o putea utiliza si ca pensiune. La parter, in camera mare, pot fi organizate festivitati la care pot lua loc 120 persoane", se arata in anuntul imobiliar.