5 / 6

Cum arata un proiect rezidential care prinde la piata

"Exista cerere pentru locuinte noi iar acest fapt poate fi usor certificat de rezultatele inregistrate de o serie de ansambluri rezidentiale din Bucuresti si imprejurimi. Chiar daca ritmul vanzarilor nu mai este cel de dinainte de criza economica, exista mai multe proiecte rezidentiale care vand lunar minim zece locuinte", spune Gabriel Voicu, director divizia New Homes din cadrul Coldwell Banker:

Pentru a fi usor vandabile, noile locuinte care se construiesc in acest moment - sau care se vor construi - trebuie sa ofere un mix cat mai bun ai urmatorilor factori: pret, suprafata, calitatea constructiei si a finisajelor si conexiunile la mijloacele de transport in comun.

Potrivit lui Voicu, pretul locuintei noi nu ar trebui sa fie mai ridicat cu mai mult de 20% comparativ cu pretul unei locuinte vechi similare (zona similara, numar camere identic).

"De asemenea, suprafata nu ar trebui sa fie cu 20% mai mare comparativ cu cea a unui apartament vechi similar. In plus, aceste criterii ar trebui indeplinite oferindu-se o calitate buna a constructiei si finisajelor. Nu in ultimul rand, noile locuinte trebuie sa fie construite intr-o zona cu o infrastructura buna din punct de vedere al transportului in comun, preferabil si o statie de metrou", a mai spus Voicu.

"Tinand cont ca programul Prima Casa reprezinta in continuare motorul pietei rezidentiale dar si un etalon privind preturile de vanzare, un proiect nou rezidential ar trebui sa fie compus din apartamente cu doua camere in proportie de 50% si restul garsoniere si apartamente cu trei camere. Daca pretul platit pe teren cat si costurile de constructie ii permit dezvoltatorului sa ofere spre vanzare apartamente cu trei camere la un pret similar celui stabilit prin Prima Casa, adica 70.000 de euro, apartamentele cu trei camere ar trebui sa detina ponderea majoritara in proiect - am observat o tendinta a cumparatorilor de a achizitiona apartamente cu trei camere in detrimentul celor cu doua camere, daca pretul celor dintai se incadreaza in plafonul Prima Casa", a mai spus directorul diviziei de rezidential nou al Coldwell Banker.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri