Gabriel Popoviciu, implicat in 3 tranzactii imobiliare importante

Gabriel Popoviciu, implicat in 3 tranzactii imobiliare importanteOmul de afaceri Gabriel Popoviciu, cel care controleaza compania Baneasa Investments si Baneasa Development, a fost activ in trei tranzactii importante in anii crizei. In 2010, omul de afaceri a vandut operatiunile IKEA din Romania catre suedezii de IKEA. Tranzactia a fost estimata la aceea data la peste 30 mil. euro.

Apoi, o companie asociata numelui lui Popoviciu a cumparat mallul Tiago Oradea, aflat in insolventa, pentru 30 mil. euro. In 2011, mallul a fost inaugurat sub numele de Oradea Shopping City, dupa investitii estimate la circa 20 mil. euro.

In acest an, numele lui Popoviciu a mai aparut intr-o tranzactie, a vandut un teren de 15.000 mp in zona Barbu Vacarescu-Floreasca, pentru 14 mil. euro fara TVA suedezilor de la Skanska.

Gabriel Popoviciu are o avere estimata de Forbes Romania la 250-260 mil. euro. Miliardarul detine alaturi de Radu Dimofte laturile de restaurante KFC si Pizza Hut, dar si mai multe hoteluri, printre care Howard Johnsonsi proiectul imobiliar Baneasa Shopping City, centrul comercial cu cea mai mare cifra de afaceri din Romania.

Sursa foto:Agerpres

Sursa foto cover: FreeDigitalPhotos.net.

Ovidiu Sandor

Ovidiu SandorOmul de afaceri Ovidiu Sandor a vandut in acest an proiectul de birouri City Business Centre din Timisoara catre fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI).

Valoarea tranzactiei ar putea ajunge la 92 de milioane de euro, NEPI platind in prima faza 16,55 milioane de euro pentru cele trei cladiri finalizate, la aceea data.

Ovidiu Sandor, cel care a dezvoltat pana in prezent trei cladiri din City Business Centre, va continua sa asigure, pana in 2015, administrarea proiectului si se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D si E, programate spre livrare in urmatorii doi ani.

Intregul proiect City Business Centre va include cinci cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 43.000 mp, investitia totala fiind estimata de Ovidiu Sandor la 50 de milioane de euro

Omul de afaceri are o avere de 21-22 mil. euro.

Dragos Bilteanu

Dragos BilteanuCladirea Tower Center Internationala, un tun de birouri dezvoltat de Avrig 35, a fost cumparat in acest an de Ioannis Papalekas si Dragos Bilteanu, o tranzactie de peste 47 mil. euro.

Cei doi oameni de afaceri au fost parteneri si in cadrul proiectului Upground, care s-a vandut in 2008 pentru 340 mil. euro.

Papalekas a mai cumparat si mallul falimentar City Mall pentru 17,3 mil. euro, dupa ce in 2006 l-a vandut pentru mai bine de 100 mil. euro.

Bilteanu controleaza si grupul de firme Romenergo. Omul de afaceri are o avere de 75-80 mil. euro.

Dinu Patriciu

Dinu PatriciuOmul de afaceri Dinu Patriciu a preluat la finalul lui 2008, imediat dupa izbucnirea crizei, fondul de investitii Fabian Romania. Valoarea tranzactiei a depasit 50 mil. euro.

Din portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu fac parte, printre altele, proiectul rezidential New Town, Cubic Center sau Romana Offices.

Dinu Patriciu are o avere de 800-900 mil. euro potrivit topului Forbes

George Becali

George BecaliCea mai importanta vanzare efectuata in anii crizei de omul de afaceri George Becali este un teren din zona Barbu Vacarescu-Floreasca, pe care Portland Trust l-a cumparat cu o suma estimata la 10 mil. euro.

George Becali are o avere de 140-145 mil. euro. Cea mai vizibila afacere a lui Becali este FC Steaua.