Auchan cumpara platforma Tractorul

Auchan cumpara platforma TractorulGrupul francez Auchan, prin Imauchan, a cumparat in acest an platforma Tractorul Brasov de la Flavus Investitii . Terenul are 100 de hectare, iar francezi vor sa investeasca 55-60 de milioane de euro pentru dezvoltarea primei faze a unui proiect de retail, pe o suprafata de 24 de hectare.

Anul trecut, Auchan a achizitionat si platformele Tricodava si GralMetal din Bucuresti.



Benevo a platit 23 mil. euro pentru platforma Vulcan

Benevo a platit 23 mil. euro pentru platforma VulcanCanadienii de la Benevo Capital, cunoscuti pe piata locala pentru achizitia speculativa de apartamente noi, au platit 23 de milioane de euro pentru fosta platforma a fabricii Vulcan, din cartierul Sebastian, pe care vor sa dezvolte un parc de retail.

Terenul are 77.000 mp.

Benevo s-a asociat cu NEPI pentru dezvoltarea mallului de la Vulcan.

Skanska a cumparat 15.000 mp pe Barbu Vacarescu

Skanska a cumparat 15.000 mp pe Barbu VacarescuCompania suedeza Skanska a intrat pe piata imobiliara romaneasca, dupa ce a cumparat un teren de 15.000 mp in zona Floreasca-Barbu Vacarescu. Skanska vrea sa construiasca un proiect de birouri pe terenul cumparat de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Tranzactia s-a ridicat la 14 mil. euro fara TVA.

NEPI cumpara 12,7 ha in Galati

NEPI cumpara 12,7 ha in GalatiNEPI a cumparat un teren de 12,7 hectare in Galati de la o companie locala, al carei nume nu s-a precizat.

NEPI a realizat tranzactia prin subsidiara sa, NEPI Nine Investment Development SRL, si intentioneaza sa dezvolte un centru de retail ancorat de un hypermarket si mai multe branduri internationale.

Carpathian si-a vandut participatia dintr-un teren de 12,5 hectare in Baia Mare

Carpathian si-a vandut participatia dintr-un teren de 12,5 hectare in Baia MareCarpathian a vandut cu 300.000 euro participatia pe care o detinea pentru un teren de 12,5 hectare in Baia Mare. Carpathian detinea terenul impreuna cu managementul Atrium Centers. Conform datelor anterioare, Carpathian detinea 75% din compania care detinea terenul pe care ar fi urmat sa fie dezvoltat un mall.

Volumetric-5.300 mp la Parcul Carol

Volumetric-5.300 mp la Parcul CarolCompania Volumetric a finalizat in acest an cumpararea unui teren de 5.300 de metri patrati in zona Parcul Carol-Filaret, pe fosta locatie a fabricii Pepsi, pentru care negociaza din 2010.

Pe acest teren compania planuieste sa demareze anul viitor un proiect rezidential.

Alte doua tranzactii de cateva mii de mp au fost anuntate.

Compania Willbrook International, controlata de miliardarul israelian Eyal Ofer, a vandut un teren in Floreasca omului de afaceri grec Tasos Gkotsis, care a dezvoltat in Bucuresti cladirea de birouri Polona 68, tranzactie de circa 1,5 milioane euro, potrivit unor surse din piata imobiliara

Terenul are circa 1.500 de metri patrati, iar pe el va fi construit un imobil de birouri de aproximativ opt etaje.

Omul de afaceri Ioannis Papalekas a cumparat un teren de circa 4.000 mp in zona Barbu Vacarescu-Floreasca de la Porsche Auto. Pe teren ar urma sa se construiasca un proiect de birouri.

Carpathian a reusit in acest an sa vanda si ultimul teren din portofoliu, in Baia Mare.