Maria Andrei: la 25 de ani, in top 5 brokeri din Coldwell Banker

Maria Andrei: la 25 de ani, in top 5 brokeri din Coldwell BankerMaria Andrei are 25 de ani si a absolvit Facultatea de Administratie Publica din cadrul SNSPA si un master in Administratie Europeana tot in cadrul SNSPA. Inainte de a lucra in imobiliare a fost timp de trei ani educatoare intr-o gradinita de stat.

Maria Andrei s-a alaturat echipei Coldwell Banker in vara lui 2011 - sucursala Mosilor. In 2011 s-a plasat in randul celor mai buni 5 brokeri din retea (reteaua Coldwell Banker are peste 150 de brokeri-n.r.).

La inceputul lui 2012 a preluat activitatea de vanzare exclusiva a locuintelor din cadrul proiectului Nordia Residence si, odata cu desemnarea Coldwell Banker ca agent exclusiv al Rose Garden si FeliCity, a fost desemnata broker si pentru acestea din urma. Nu activeaza doar pe segmentul nou, ci si pe cel vechi. Maria Andrei nu a intermediat vanzarea unor proprietati foarte scumpe, avand doar tranzactii medii ca valoare, dar numeroase.

De ce imobiliare:

"Am inceput sa lucrez in imobiliare dupa declansarea crizei economice, nu am prins perioada in care vanzarea unei locuinte se face aproape de la sine. Am avut si tranzactii la care am lucrat patru luni. Avem o mentalitate diferita si lucram mai mult pentru a satisface cerintele clientilor, ceea ce este si normal", spune Maria Andrei.

Maria Andrei are o experienta de peste 3 ani pe segmentul rezidential, ea incepand sa lucreze in 2009 la GTC Romania.

"Desi activitatea si lucrul cu copiii erau minunate, perspectivele nu erau cele mai bune, tinand cont ca vorbim de sistemul de invatamant de stat", a explicat Maria Andrei.

Sursa foto cover: FreeDigitalPhotos.net

Gabriel Blanita: la 23 de ani a fost implicat in evaluarea a peste 100.000 de garantii imobiliare ale bancilor

Gabriel Blanita: la 23 de ani a fost implicat in evaluarea a peste 100.000 de garantii imobiliare ale bancilorGabriel Blanita este associate in cadrul departamentului de evaluari&consultanta al Colliers. La 23 de ani, Gabriel Blanita are o experienta de mai putin de 2 ani in imobiliare, iar printre colegi este cunoscut ca "materia cenusie de la banking".

Gabriel Blanita lucreaza la Colliers din 2010, cand s-a alaturat echipei responsabile de evaluarea portofoliului de garantii imobiliare al bancilor, din cadrul diviziei de evaluari si consultanta.

Gabriel Blanita a facut parte din echipa care a semnat contracte cu 13 institutii financiare, inclusiv 4 din cele mai mari 5 banci din Romania si a evaluat, alaturi de membrii echipei, peste 100.000 de apartamente, case si terenuri cu o valoare cumulata de peste 3 miliarde de euro.

“Vazand atat de multe proprietati pana acum, am ajuns sa pot spune cat costa un apartament sau o casa oriunde in tara. Poate fi util cand vrei sa iti ajuti prietenii sa isi gaseasca un apartament la un pret rezonabil, dar e util si in fata clientilor, sa poti raspunde la inevitabila intrebare 'cam cat costa apartamentul meu?Sper ca la sfarsitul urmatorului an sa pot spune acelasi lucru si despre terenuri", spune Gabriel Blanita.

De ce imobiliare

"A fost pura intamplare... De prin anul 2 mi-am zis ca degeaba tot invat daca nu fac nimic practic si productiv, asa ca am inceput sa imi caut de lucru. Prin anul 3 m-am pus serios pe cautat, am depus CV-ul la mai multe companii, am aplicat online la alte cateva zeci si am fost la 10-15 interviuri. In toamna lui 2010, dupa zeci de CV-uri depuse si mai mult de 15 interviuri, decizia mea de a ma alatura echipei Colliers nu a fost bazata pe considerente financiare, ci pe potentialul de dezvoltare personala si profesionala pe care il vedeam in aceasta companie. Mi-a placut prezentarea companiei, mediul de lucru descris - parea a fi locul ideal in care poti sa inveti foarte multe lucruri si sa lucrezi inca de pe bancile facultatii. Odata angajat, cel mai mult mi-au placut oamenii cu care interactionam. Descopeream oameni faini in fiecare zi si, in timp, am ajuns sa imi fac destul de multi prieteni printre ei", a mai spus Gabriel Blanita.

"Ce ma provoaca in mod constant - in piata imobiliara in general si la Colliers in particular - este faptul ca mai sunt atatea lucruri noi de invatat si atat de multe lucruri de facut. Imi place lucrul bine facut si caut intotdeauna ca ceea ce livram sa fie intotdeauna cea mai buna munca posibila. Pe termen lung imi propun sa imi continui studiile in domeniul managementului bancar, sa le completez cu un CFA - si sa optimizam serviciul de evaluare de garantii imobiliare in cadrul Colliers", a adaugat Gabriel Blanita.

Ce spun managerii

"Gabriel este cu certitudine unul dintre cei mai buni analisti ai Colliers, care la numai 23 de ani si-a castigat respectul clientilor si aprecierea in cadrul echipei de evaluari. S-a specializat pe evaluarile de portofoliu, la care vine mereu cu propuneri concrete de a face lucrurile si mai bine data viitoare", spune Laurentiu Lazar, director al departamentului de evaluari si consultanta al Colliers.


Catalin Stan: un student la constructii care inchiriaza birouri

Catalin Stan: un student la constructii care inchiriaza birouriCatalin Stan este consultant al diviziei de birouri a companiei The Advisers/ Knight Fran, fiind si singurul junior al echipei liderului din sectorul de inchirieri al spatiilor de birouri.

Chiar daca este cel mai tanar din echipa, Catalin lucreaza deja de peste 1 an si 6 luni in pozitia de consultant in cadrul diviziei de birouri a cunoscutei companii de consultanta imobiliara.

In acest timp, a lucrat in echipa cu Horia Moldovan, associate director al diviziei si a participat la incheierea unei serii de tranzactii importante pe piata, atat in zona Pipera, cat si in zona centrala sau de centru-nord a Capitalei. Desi a realizat cele mai multe tranzactii impreuna cu Horia Moldovan, care are o experienta de 10 ani in domeniu, Catalin Stan a reprezentat cu succes si pe cont propriu companii in gasirea celor mai bune solutii de relocare si in intermedierea tranzactiilor propriu-zise.

Pentru Catalin Stan , student in ultimul an la Facultatea de Constructii, notiunile preluate din facultate se imbina intr-un mod interesant cu activitatea sa de consultant imobiliar.

De ce imobiliare

“Domeniul imobiliar a devenit cu adevarat o pasiune pentru mine din momentul in care am intrat in echipa The Advisers. Sunt incantat sa lucrez cu oameni cu experienta, cred in acest domeniu si nu ma tem de impactul pe care il au conditiile incerte ale economiei, in general, asupra zonei de real-estate. Dimpotriva, asa cum s-a vazut, mai ales in acest an, intr-un climat dificil ai ocazia sa iti depasesti limitele si sa faci performanta. Este ca si in sport: fara putin “challenge”, nu ai cum sa stii cine esti si ce poti face”, spune Catalin Stan, consultant office division The Advisers / Knight Frank.

Ce spun managerii

"Catalin este un baiat extraordinar, juniorul pe care si l-ar dori oricine. Dincolo de energia pe care o solicita pentru a invata, mai important este ca el aduce valoare in proiectele noastre”, spune Horia Moldovan, associate director – office division la The Advisers / Knight Frank.



Catalina Marmureanu: in doi ani a fost implicata in tranzactii de 7.500 mp de retail

Catalina Marmureanu: in doi ani a fost implicata in tranzactii de 7.500 mp de retailCatalina Marmureanu este la 25 de ani associate in cadrul departamentului de retail al Colliers.

Ea face parte din departamentul de retail din 2010, fiind implicata in gestionarea portofoliilor de spatii stradale ale unor clienti precum Volksbank, Vodafone, OTP, Mic.ro, McDonald’s sau Allianz Tiriac. Dupa ce primii pasi in brokeraj i-a facut cu o viteza de 1 tranzactie la trei zile, anul acesta Catalina a fost implicata in tranzactia de vanzare a unui spatiu stradal, fiind unul dintre cei mai promitatori brokeri de retail din piata.

In mai putin de doi ani de activitate, Catalina Marmureanu a fost implicata in negocierea si semnarea unui cuantum total al tranzactiilor de peste 600.000 euro, pentru spatii stradale cu o suprafata cumulata de aproape 7.500 m.p.

De ce imobiliare?

"M-am alaturat echipei Colliers direct de pe bancile facultatii – in aceeasi perioada in care piata imobiliara a schimbat brusc macazul de la un domeniu foarte activ, la unul afectat de criza. M-am format in anii grei ai pietei, insa tocmai aceasta situatie a reprezentat pentru mine o oportunitate sa cresc echilibrat - am lucrat ca asistenta pentru departamentele de investitii si evaluari inainte de a intra efectiv “in piata”. Pe de alta parte, trecerea in departamentul de High Street am facut-o intr-o perioada extrem de aglomerata pentru companie, astfel incat in primele 6 luni de brokeraj am incheiat aproape 60 de contracte de inchiriere. In tot acest timp, am inteles ca succesul in business depinde foarte mult de relatiile pe care le construiesti si aici am investit cel mai mult – astfel incat astazi pot spune ca sunt consultant 24/7, in conditiile in care multi dintre clienti mi-au devenit prieteni", povesteste Catalina Marmureanu.

Ce zic managerii


"Catalina este o persoana foarte ambitioasa, cu o puternica orientare catre rezultate si care da dovada de foarte multa empatie in discutiile de negociere, astfel incat reuseste in acelasi timp sa construiasca si sa mentina relatii solide cu partenerii de afaceri", spune Alexandru Preda, associate director – high street, in cadrul departamentului de retail al Colliers.



Radu Podasca: tanarul de 26 de ani care evalueaza proprietatile GTC sau Plaza Centers

Radu Podasca: tanarul de 26 de ani care evalueaza proprietatile GTC sau Plaza CentersRadu Podasca, 26 de ani, a fost angajat la Jones Lang LaSalle in 2010 si are doi ani de experienta in domeniul evaluarilor proprietatilor imobiliare comerciale, majoritatea rapoartelor intocmite fiind in scopul realizarii investitiilor, finantari, raportari financiare sau contractarea asigurarilor, studii de fezabilitate precum si studii „bestuse”.

Portofoliul de clienti la care a contribuit alaturi de echipa sa include nume precum Plaza Centers, Argo Capital Property, GTC.

Radu Podasca este membru ANEVAR.

Bogdan Bogatu: de la solutii pentru amenajarea birourilor, la broker

Bogdan Bogatu: de la solutii pentru amenajarea birourilor, la brokerBogdan Bogatu este de circa 2 ani consultant in cadrul departamentului de birouri al DTZ Echinox

Bogdan Bogatu are 27 de ani si anterior a fost sales manager la Mobexpert. Bogatu este absolvent al facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene.

De ce imobiliare


"Am fost recrutat in DTZ Echinox tocmai cand se consolida echipa. Cunosteam compania si pe viitorii colegi, avand ocazia sa colaborez de cateva ori ori cu clientii pentru care DTZ identificase solutii de relocare, si am fost bucuros sa ma alatur departamentului de birouri al uneia dintre cele mai cunoscute firme de consultanta din domeniu. Daca in urma cu 3 ani eram reponsabil cu identificarea solutiilor optime pentru amenajarea unui spatiu de birouri, acum fac parte dintr-o firma de consultanta care ofera servicii complete, inclusiv solutii de relocare sau extindere a spatiilor de birouri. Ma bucur ca am avut sansa ca prin tranzactiile incheiate pana acum sa imi demonstrez abilitatile, dar in acelasi timp sunt constient ca am multe lucruri de invatat. Am obiective foarte clare pentru cariera mea, atat la nivel individual cat si ca parte a echipei", spune Bogatu.

Ce spun managerii


"In perioada 2010-2011 ne-am dorit continuarea procesului de consolidare a departamentului de inchirieri spatii birouri, inceput inca din 2009-2010. Cautam persoane dinamice care sa cunoasca atat cladirile de birouri existente sau cele in proces de dezvoltare, cat si chiriasii care ocupau sau intentionau sa inchirieze noi spatii de birouri. In acest sens Bogdan a fost alegerea perfecta, el avand experienta corporate pe care o cautam. Colegii mei au demostrat ca forta de munca si perseveranta aduc rezultatele asteptate, iar dupa doi ani in DTZ Echinox, Bogdan a avut anul acestea cele mai bune rezultate din departamentul de birouri", spune Madalina Cojocaru.

Una dintre cele mai mari tranzactii intermediate de Bogatu este inchirierea a 2.300 mp de birouri pentru compania Viveo.

Andreea Apetrei: in ultimul an a evaluat 300.000 mp de birouri si retail

Andreea Apetrei: in ultimul an a evaluat 300.000 mp de birouri si retailAndreea Apetrei, 25 ani, este associate in cadrul departamentului de evaluari&consultanta la Colliers. S-a alaturat echipei Colliers in 2009, ca asistent al departamentului de Evaluari si Consultanta, asigurand suportul administrativ pentru echipa de evaluatori. In 2011, Andreea a devenit evaluator junior.

Andreea Apetrei a participat la evaluarea portofoliilor imobiliare ale unor dezvoltatori internationali, foarte activi pe piata din Romania, care detin cladiri de birouri, centre comerciale, proiecte rezidentiale sau terenuri. Pe segmentul comercial, suprafata totala a cladirilor de birouri si centrelor comerciale evaluate in ultimul an se ridica la peste 300.000 m.p.

De ce imobiliare

"Jobul ideal pentru mine implica lucrul cu oamenii, cu clientii, munca in echipa, dar si o parte analitica. In evaluari am parte de asa ceva. Imobiliarele imi plac pentru ca e o piata in continua schimbare si pentru ca imi ofera ocazia sa cresc si eu ca profesionist. In plus, faptul ca piata imobiliara din Romania nu a ajuns inca la un nivel de maturitate reprezinta o provocare pentru toti cei care lucreaza in acest domeniu. Cred ca orice industrie e definita in primul rand de oamenii care activeaza in el, asa ca pe termen lung vreau sa fiu unul dintre consultantii care contribuie la dezvoltarea frumoasa a pietei imobiliare", spune Andreea Apetrei.

Ce spun managerii


"Gandirea logica si atentia la detalii sunt doua puncte forte ale Andreei, ambele fiind calitati apreciate in profesia de evaluator. Relatia cu clientii este foarte importanta pentru ea, este prompta si interactioneaza bine cu clienti importanti", spune Laurentiu Lazar, directorul departamentului de Evaluari si Consultanta.

"Andreea este o persoana foarte ambitioasa, iar acest lucru se vede inclusiv in calitatea muncii sale – daca ar fi sa numesc un singur punct forte care o diferentiaza, acesta ar fi acuratetea informatiilor pe care le furnizeaza", spune si Ilinca Paun, managing director al Colliers.


Mihai Escu: dupa Orange si Philip Morris a ajuns in imobiliare

Mihai Escu: dupa Orange si Philip Morris a ajuns in imobiliareMihai Escu este unul dintre proaspetii angajati ai departamentului industrial din Jones Lang LaSalle. Cu o experienta de 5 ani in Orange si aproape un an in Philip Morris, Escu a ajuns la 27 de ani in real estate.

De ce imobiliare

"Acest domeniu m-a atras din mai multe motive: in acest moment in care achizitiile imobiliare au stagnat sau se incheie foarte greu, acest lucru mi s-a parut a fi o provocare care m-ar ajuta sa imi dezvolt experienta profesionala. De asemenea impactul pe care il au tranzactiile in care sunt implicat , faptul ca munca ta are rezultate fizice pe care le poti vedea in piata , pentru mine acest lucru este motivational. Nu in ultimul rand , oportunitatea de a interactiona cu oameni care au o experienta vasta in acest domeniu si nivelul negocierilor sunt factori de care sunt sigur ca ma vor dezvolta atat pe plan profesional cat si personal", spune Mihai Escu.

Ce zic managerii

„Mihai Escu s-a dovedit candidatul ideal in momentul recrutarii. Experienta lui extinsa in domeniul vanzarilor in domenii foarte dinamice precum Telecom si FMCG constituie un real avantaj pentru departament si pentru firma. In prezent avem in derulare numeroase tranzactii si nu am nicio indoiala ca va deprinde cu foarte mare usurinta toate cunostintele pietei de industrial. Spre deosebire de celelate segmente, mult mai agresive, piata de industrial confera posibilitatea dobandirii unor cunostinte temeinice pe termen lung precum si posibilitatea consacrarii fiecarui consultant in parte. In plus, este dovedit faptul ca orice companie are nevoie de un plus de entuziasm venit cu ocazia angajarii de noi colegi, in special juniori, a carordorinta de afirmare constituie un real factor de progres si si o noua viziune in orice directie", a declarat Irina Iliescu, directoarea departamentului industrial la Jones Lang LaSalle.

Oana Sirbu: unul dintre brokerii de birouri cu potential

Oana Sirbu: unul dintre brokerii de birouri cu potentialOana Sirbu este la 24 de ani associate in cadrul departamentului de birouri al Colliers.

Oana Sirbu si-a inceput cariera in Colliers in 2009, iar in ultimul an a fost promovata ca associate in cadrul echipei de inchirieri de birouri, fiind implicata in circa 20 de tranzactii cu suprafete de birouri cuprinse intre 130 si 2500 m.p.

Printre cele mai importante tranzactii incheiate se numara Electrica Soluziona in Avantgarde Office Building, Bilfinger Berger in SWAN Office & Technology Park si RADCOM in Multigalaxy II.

Suprafata cumulata a spatiilor de biropuri inchiriate de Oana Sirbu se apropie 10.000 m.p.

De ce imobiliare

"In imobiliare am intrat...accidental. Facand parte dintr-o asociatie de studenti, am avut ocazia sa inteleg mai multe industrii si sa testez mai multe zone (vanzari, HR, management de echipa si proiect) - cu exceptia real estate-ului. La finalul facultatii, planul meu de cariera era foarte bine stabilit, insa am intrat in procesul de selectie al Colliers si am descoperit oameni puternici, “self made”, cu rezultate provenite din foarte multa munca, ambitie si o minte “sclipitoare”. Era exact ce imi doream la inceput de drum si treptat mi-am schimbat viziunea asupra termenului de “succes”. Nu mai insemna un job intr-un headquarter al unei corporatii dintr-o capitala occidentala, ci sa iti vezi rezultatele imediat, sa fii lider de piata necontestat, sa ai autonomie in dezvoltarea ca profesionist si om de afaceri, sa te fortezi sa gandesti zi de zi pentru a face un puzzle si nu sa fii o piesa dintr-un puzzle. Astfel, cred ca decizia de a ramane in Romania a fost una inteleapta. Astazi am practic un business in business, lucrand intr-o companie cu un brand puternic, know-how, am libertatea de a decide cum imi va arata ziua de lucru si sunt direct responsabila de cum va inclina balanta la final de an. Mai mult, in Colliers facem parte unul din viata celuilalt, ne pasa si ne implicam astfel incat sa ne ajutam sa fim mai buni. Domeniul este dinamic, cunosti foarte multi oameni si modele de business, compania are un sistem prin care sustine invatarea continua, iar rezultatele mele se vad zilnic. Si, cel mai mult, imi place faptul ca nimic din ceea ce fac nu este mecanic, ci fiecare pas trebuie cantarit", spune Oana Sirbu.

"Imi doresc ca in 10 ani sa sustin un interviu prin care sa am un impact la fel de puternic asupra unui nou angajat, asa cum l-am resimtit eu inca din prima zi aici", mai spune Oana Sirbu.

Ce spun managerii

"Pe langa capacitatea de munca debordanta si ambitia neobosita, Oana se diferentiaza printr-o gandire out-of-the-box, care ii permite sa vada oportunitati inaintea celorlalti si sa gaseasca solutii ingenioase la probleme specifice. Mai mult, faptul ca Oana face parte din Generatia Y, o generatie ce va rescrie modul si spatiul de lucru al viitorului, o ajuta foarte mult in intelegerea si indeplinirea nevoilor companiilor din domeniul tehnologiei, online, publicitate sau media", spune Ilinca Paun, managing director al Colliers.



David Stanescu: primele tranzactii mici de birouri din primul an

David Stanescu: primele tranzactii mici de birouri din primul anDavid Stanescu are 23 de ani si este consultant in cadrul departamentului de birouri al DTZ Echinox. Stanescu a intrat anul acesta in domeniul imobiliar si deja a intermediat mai multe tranzactii (suprafete de cateva sute de metri patrati per tranzactie-n.r).

Absolvent al facultatii de Administratie si Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor, David Stanescu urmeaza in prezent cursurile unui master in cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri, specializarea Consultanta in Afaceri

Pana sa intre in imobiliare David Stanescu a fost broker de asigurari la Allianz Tiriac.

De ce imobiliare


"Domeniul imobiliar a reprezentat intotdeuna pentru mine o provocare, cu atat mai mult cu cat dupa perioada de boom, incheierea unor tranzactii nu se mai realizeaza cu usurinta. A doua provocare a fost aceea de a ma familiariza intr-un timp cat mai scurt cu piata de birouri (eu tocmai am terminat facultatea iar in prezent urmez cursurile unui master), insa i-am avut aproape pe colegii mei, ceea ce m-a ajutat mult. Am sansa sa lucrez alaturi de oameni cu viziune, de la care am invatat si invat in fiecare zi, o multime de lucruri. Ma bucur ca am contribuit intr-un timp atat de scurt la succesul echipei din care fac parte si sunt motivat sa depun in continuare toate eforturile ca sa obtin rezultate mai bune", spune Stanescu.

Ce spun managerii

"David Stanescu s-a alaturat echipei noastre la inceputul lui 2012, fiind un proaspat absolvent al Universitatii din Bucuresti. Era hotarat sa intre in imobiliare si venise foarte pregatit la interviurile de angajare(cunoastea mai bine decat cosultantii activi in piata ce tranzactii de inchiriere se semnasera in ultimele 12 luni), asa incat raspunsul nostru a fost unul pozitiv", spune Madalina Cojocaru, directoarea departamentului de birouri al DTZ Echinox.

Annemarie Fabian: la 26 de ani face studii de piata pentru banci sau fonduri de investitii

Annemarie Fabian: la 26 de ani face studii de piata pentru banci sau fonduri de investitiiAnnemarie Fabian, 26 de ani, este associate in cadrul departamentului de evaluari&consultanta.

Annemarie s-a alaturat echipei de Evaluare din cadrul Colliers in 2009, fiind implicata in activitatea de evaluare a portofoliilor de garantii imobiliare ale bancilor. Firea prin excelenta creativa, alaturi de flerul antreprenorial au contribuit imediat la imbunatatirea semnificativa a produsului destinat bancilor, in asa fel incat feedback-ul ei a dus la cresterea vitezei de procesare a informatiilor, de la cateva zeci de garantii pe luna la mai mult de 10.000. Incepand din a doua parte a anului 2011, Annemarie realizeaza studii de piata si cercetari aplicate pentru clientii companiei.

A realizat 15 studii pentru clienti mari cum ar fi: banci, dezvoltatori imobiliari, fonduri de investitii.
In cea mai mare parte, am consiliat dezvoltatori internationali de proiecte rezidentiale care fie vor sa intre pe piata din Romania, fie vor sa isi extinda proiectele actuale. Activitatea desfasurata anul acesta reprezinta un semn imbucurator in ceea ce priveste evolutia pietei rezidentiale din Bucuresti.

De ce imobiliare


"Pentru mine intrebarea nu ar trebui sa fie de ce am intrat in imobiliare, ci de ce am intrat in Colliers :). Doua dintre cele mai bune prietene de-ale mele lucrau deja aici si, prin urmare, stiam compania cu mult inainte sa lucrez. In continuare eu nu consider ca lucrez cu colegi; eu lucrez cu prieteni. Colliers a parut atunci si inca este un mediu de munca foarte dinamic, care nu doar iti acorda foarte multa independenta, ci te si compenseaza pentru fiecare idee inovatoare pe care o ai. Din acest punct de vedere, il consider un mediu de invatare continua in care fiecare este incurajat sa isi depaseasa limitele, sa iasa din zona de confort si sa devina cea mai buna versiune a lor. Pe termen lung vreau sa imi extind aria de expertiza si sa devin un consultant de business care intelege piata ca un tot unitar si nu se limiteaza doar la componenta imobiliara, ci ofera solutii customizate pentru clienti in functie de specificul afacerii fiecaruia. Pe scurt, consultantul avizat, de incredere si, pe cat posibil, care vine la birou imbracat in blugi:)", spune tanara.

Ce zic managerii


"Inca de cand a intrat in echipa noastra, Annemarie s-a remarcat prin entuziasm, creativitate si initiativa. Este pata de culoare din cadrul departamentului nostru si reuseste mereu sa ne faca sa zambim. Mai mult insa, are o dorinta permanenta de a invata lucruri noi si imbratiseaza provocarile, avand toate premisele pentru a deveni un consultant apreciat in piata", spune Laurentiu Lazar, Director al departamentului de Evaluari si Consultanta.



Andrei Kivu, boboc la 30 de ani: a lasat HP pentru imobiliare

Andrei Kivu, boboc la 30 de ani: a lasat HP pentru imobiliareCu experienta in domeniul financiar-contabil, absolvent ASE Finante-Banci, Andrei Kivu s-a alaturat echipei de evaluari a Jones Lang LaSalle in 2010.

Responsabilitatile sale curente includ elaborarea de rapoarte de evaluare pentru toate tipurile de proprietati imobiliare ,in special industriale si terenuri, studii de fezabilitate si de cea mai buna utilizare („bestuse”) si analize de piata.

Principalele sale realizari includ participarea impreuna cu echipa in cadrul unor evaluari ample de portofolii pan-europene pentru clientiinstitutionali, atat in Romania cat si in Bulgaria, precum Immofinanz, GTC si Aviva Investors.

Andrei Kivu, 33 de ani, a lucrat anterior la HP in domeniul financiar contabil.

Andrei Kivu este membru ANEVAR.

De ce imobiliare


"Am simtit ca am acumulat suficienta experienta in profesii cu grad scazut de risc ( financiar-contabil) si ca pot sa incerc ceva cu risc mai ridicat", a declarat Kivu.

Anca Luchian: din domeniul financiar, la property management

Anca Luchian: din domeniul financiar, la property managementAnca Luchian, 25 ani, este absolventa a Academiei de Studii Economice, facultatea de Relatii Economice Internationale si a fost angajata in 2006 la Jones Lang LaSalle in cadrul departamentului financiar, contactul efectiv cu zona de imobiliare a fost insa in 2011 cand a ajuns property manager.

In prezent este financial officer in cadrul departamentului de property management (din 2012), aria responsabilitatilor sale (impreuna cu colegii din departament)incluzand servicii pentru cladirile Swan Office & Technology Park, care are in prezent 5 chiriasi (printre care Flanco/Emag si Tebodin Romania) si portofoliile Aviva Investors, Catalyst Capital si Nova Imobiliare (The Colosseum).