NEPI vrea sa deschida 7 centre comerciale in 2013

NEPI vrea sa deschida 7 centre comerciale in 2013Anul acesta NEPI vrea sa inaugureze 7 centre comerciale, spune Tiberiu Smaranda, responsabilul de retail development al NEPI. Compania si-a facut intrarea in zona de dezvoltari imobiliare prin proiectul Ploiesti Shopping City, finalizat intr-un timp record si deschis anul trecut (foto).

Anul acesta compania vrea sa deschida centrul comercial de pe platforma Vulcan din Bucuresti, achizitionata anul trecut. Centrul comercial de pe platforma Vulcan va include un Carrefour si alte 12 boxuri.

La finalul anului trecut, in noiembrie, NEPI a cumparat si un teren de 12,7 hectare in Galati de la o companie locala, al carei nume nu a fost facut public. NEPI vrea sa dezvolte in Galati un centru de retail ancorat de un hypermarket si mai multe branduri internationale. Compania vrea sa deschida proiectul in 2013.

De asemenea, NEPI mai vrea sa deschida in acest an alte 5 galerii comerciale langa magazine Kaufland din 5 orase din tara.

AFI Palace Ploiesti

AFI Palace PloiestiAFI Europe a obtinut recent o finantare de peste 30 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank International Group pentru mallul AFI Palace Ploiesti, care ar urma sa fie deschis in toamna acestui an.

AFI Palace Ploiesti va avea o suprafata inchiriabila de 28.000 mp si se va deschide in octombrie anul acesta, constructia centrului comercial demarand anul trecut.

In prezent AFI Palace Ploiesti este inchiriat in proportie de 70%, avand chiriasi precum hypermarket-ul Cora, Flanco, H&M, New Look, Reserved, Mussete, Timeout, Collins, Nike, Aldo, Motivi, Otter, Lee Cooper, Il Passo, B&B sau Jolidon. Food Court-ul este deja complet inchiriat, chiriasii fiind: KFC, McDonald’s, El Bacha Restaurant, Quasi Pronti, Pizza Dominium, Thang Long si Pizza Bonita.

Promenada Mall Bucuresti

Promenada Mall BucurestiAnul acesta ar urma sa se deschida si mallul Promenada din "fieful" birourilor in zona Barbu Vacarescu-Floreasca. Constructia mallului a inceput anul trecut si deschiderea este anuntat pentru ultimul trimestru din 2013.

Mallul va avea o suprafata inchiriabila de 35.000 de metri patrati. Inchirierea spatiilor au demarat din primavara lui 2010 si potrivit informatiilor anterioare s-a obtinut nivelul de inchiriere necesar obtinerii finantarii.

Promenada Mall a fost anuntat de peste de patru ani, dar inceperea constructiei a fost amanata din cauza conditiilor de pe piata imobiliara si financiara.

Corall Constanta

Corall ConstantaCora ar urma sa finalizeze in vara acestui an constructia Corall Constanta, un centru comercial care va avea un hipermarket Cora, dar si o galerie comerciala de 25.000 mp.

Cora ar urma ca in 2014 sa deschida un centru comercial similar celui din Constanta si in Brasov, oras in care anul viitor ar trebui finalizate in 2014 si mallul Korona, dar si proiectul dezvoltat de NEPI in parteneriat cu Carrefour Property.

Sursa foto: Radu Stefan

Coresi Brasov

Coresi BrasovProiectul Coresi Brasov, preluat de Imauchan anul trecut, va cuprinde un hipermarket Auchan de 16.000 mp - cel mai mare din Transilvania - un centru commercial de 25.000 mp inchiriabili si o parcare cu 3.000 de locuri. Compania va investi 55-60 mil. euro in dezvoltarea primei faze a mall-ului din Brasov, a carui livrare este programata pentru finalul anului 2013, potrivit unor informatii anterioare.

Oficialii Imauchan nu au oferit un update privind proiectul, pana la ora publicarii acestui articol.

Uvertura Mall Botosani

Uvertura Mall BotosaniUvertura Mall Botosani, investitia unei firme locale, ar urma sa se inaugureze in martie anul acesta.

Update: 23 ianuarie

Uvertura Mall este dezvoltat de compania Moldova Universal, o societate cu capital romanesc integral, prezenta pe piata din anul 1991. Intre realizarile sale se numara Moldova Mall din Iasi, trei proiecte rezidentiale In Iasi si unul In Botosani.

Uvertura Mall are o suprafata totala de 32.000 mp, distribuiti pe 6 niveluri, demisol, parter si 4 etaje, la sfarsitul anului 2012 era inchiriat In proportie de 82% si va fi livrat In a doua jumatate a lunii martie a acestui an, potrivit DTZ Echinox, compania care va asigura serviciile de property management ale centrului comercial.
Sursa foto: Mircea Dragos