BauMax Ploiesti

BauMax PloiestiMagazinul cu o suprafata de 15.000 mp din Ploiesti beneficiaza de un sistem de incalzire, bazat pe o pompa de caldura sol-aer, ce converteste caldura din sol in energie ( caldura sau racire in functie de caz-n.r.).

Magazinul din Ploiesti al BauMax este inclus in clasa energetica B si este unul dintre studiile de caz din retail prezentate de Romania Green Building Council.

Cora, soseaua Alexandriei, Bucuresti

Cora, soseaua Alexandriei, BucurestiDesi nu se regaseste pe lista Romania Green Building Council, am inclus in triada retailului verde si magazinul Cora de pe Soseaua Alexandriei, lantul de hipermarketuri avand o abordare din ce in ce mai green.

Cladirea Cora Alexandriei din Bucuresti este prevazuta cu un sistem informatizat de gestiune, un fel de creier electronic prin care sunt controlate in timp real toate instalatiile, asa incat in orice moment se poate eficientiza consumul.

Proiectul Cora de pe Soseaua Alexandriei, hipermarket deschis recent, dispune de tuburi solare si un sistem de management care va controla consumul.

River Plaza Mall

River Plaza MallEchipa de management a River Plaza Mall, centru comercial detinut de Sonae Sierra si adus la clasa energitica B de companie ( initial clasa C-n.r.), a implementat o serie de masuri de conservare a energiei.

River Plaza Mall a masurat, monitorizat si directionat consumul de energie prin intermediul unei baze de date centralizata online, care permite echipei de management sa inregistreze performantele de mediu si sa genereze rapoarte privind performanta energe .

Sistemele implementate de companie permit economii de peste 50.000 euro pe an, iar investitiile au fost sub 70.000 euro.