1 / 6

SORIN CRISTEA, Arcon: Scaderea fondurilor de termoizolare va duce la un declin al vanzarilor de polistiren

Sorin Cristea (FOTO), director de vanzari in cadrul producatorului de materiale pentru constructii Arcon (Sf. Gheorghe) considera ca blocarea programului de reabilitare termica asupra producatorilor din domeniu va fi resimtita din plin mai ales prin declinul vanzarilor de polistiren si de solutii pentru termoizolare.

“Fiind furnizori de sisteme complete de reabilitare a fatadelor, hidroizolatiilor de terase si incepand cu acest an si de tamplarie termoizolanta, impactul s-ar putea va regasi printr-o scadere a cifrei de afaceri anuale in 2013. Din totalul vanzarilor pe anul 2012 , aproximativ 20% din cifra de afaceri s-a livrat direct sau indirect prin lanturile de distribuitori catre lucrarile de anvelopare”, a declarat Cristea pentru Wall-Street.ro.

El apreciaza ca piata nationala nu a fost influentata semnificativ, ponderea reabilitarilor reprezentand aproximativ 15% la nivelul anului trecut. “Unele regiuni au inregistrat o crestere spectaculoasa a acestui tip de lucrari , ne referim in special la Bucuresti. Aici anveloparea facuta de administratie reprezinta peste 80% din totalul lucrarilor”.

Perioada post-electorala aduce scaderi de vanzari

Tinand cont de sezonalitatea datorata vremii reci, dar si a calmului specific anilor post-electorali scaderea vanzarilor din acest an era previzibila, subliniaza Cristea.

“Consideram ca solutia viabila si care va asigura constanta lucrarilor si implicit a platilor o constituie atragerea de fonduri europene. Campaniile electorale nu ar mai trebui sa constituie elementul de fundamentare pentru bugetele de investitii in infrastructura sau lucrari de reabilitare”, apreciaza directorul de vanzari Arcon.

Potrivit acestuia, initiativa ca asociatiile de locatari sa contribuie cu 30% din valoarea lucrarii de termoizolare nu este o noutate.

“In varianta initiala a legii finantarea se facea prin subventionarea in proportie de maxim 80% din valoarea lucrarilor.Credem ca majorarea continua a preturilor la utilitati va convinge locatarii ca este mai economic sa reabilitezi corect locuinta si sa beneficiezi de aceasta investitie , decat sa nu o faci deloc”, a completat directorul de vanzari al companiei detinuta de Ioan Titeiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri