Bucuresti: de la apartament cu doua camere in Berceni la unul cu trei camere in Piata Unirii

Bucuresti: de la apartament cu doua camere in Berceni la unul cu trei camere in Piata UniriiLa momentul demararii programului guvernamental, un bucurestean putea accesa cu ajutorul Primei Case un apartament vechi cu doua camere intr-unul dintre cartierele medii ale Capitalei: Drumul Taberei, Militari, Dristor, Berceni.

Potrivit datelor Imobiliare.ro, in momentul lansarii, 43% din oferta de apartamente vechi cu doua camere din Bucuresti se incadra in pragul de 60.000 de euro. Astazi insa, ponderea detinuta de anunturile compatibile cu Prima Casa pe acest segment este de peste 70% din total.

In acest moment, cumparatorii se pot indrepta inclusiv spre zone ca Universitate, Romana sau Cismigiu, unde cu 60.000 de euro pot fi cumparate chiar apartamente cu trei camere, cu suprafete de pana in 70-80 metri patrati, in imobile construite inainte de 1970.

Ce oferta de locuinte noi exista in Bucuresti pentru Prima Casa?

Ce oferta de locuinte noi exista in Bucuresti pentru Prima Casa?O alta schimbare survenita in ultimii patru ani consta in includerea apartamentelor noi in acest segment. Astfel, o treime (32,2%) din apartamentele noi scoase la vanzare in Capitala au un pret mai mic sau egal cu 60.000 de euro.

Peste 60% din apartamente vechi din tara, compatibile cu Prima Casa

Peste 60% din apartamente vechi din tara, compatibile cu Prima CasaO adaptare majora a ofertei de apartamente la criteriile programului guvernamental poate fi observata si in celelalte mari orase ale tarii. Astazi, 62,5% din apartamentele vechi scoase la vanzare la nivel national sunt compatibile cu programul guvernamental.

42% din apartamente noi se incadreaza la Prima Casa, la nivel national

42% din apartamente noi se incadreaza la Prima Casa, la nivel nationalMai mult, 42% din oferta totala de apartamente noi la nivel national se incadreaza in prezent in suma de 60.000 de euro, pozitia de lider fiind impartita de Iasi si Cluj (64% din totalul apartamentelor noi), la polul opus fiind Brasovul cu 30% din oferta de pe acest segment. In Timisoara si Constanta 48%, respectiv 50% din apartamentele noi se incadreaza in limita a 60.000 de euro.

Casele din orasele mari, eligibile pentru Prima Casa

Casele din orasele mari, eligibile pentru Prima CasaIn ceea ce priveste oferta de case, lucrurile au avansat considerabil, astfel incat 22% din totalul anunturilor reprezentand case vechi si 9% din cele care au ca obiect vanzarea caselor noi au un pret de strigare de cel mult 60.000 de euro. Cele mai multe astfel de proprietati se gasesc la Iasi, unde 40% din oferta de case vechi, respectiv 20,5% din cea de case noi se incadreaza in suma amintita. Pe ultimele locuri fiind Cluj-Napoca si Brasovul cu mai putin din 5% din oferta. In acelasi timp, 18% din casele vechi scoase la vanzare in Constanta si 9% din cele de pe piata din Timisoara au un pret mai mic sau egal cu 60.000 de euro.