2 / 6

Marea Britanie

Taxele de studiu in Marea Britanie sunt intre 7.500 si 9.000 de lire sterline pe an


„In ultimii doi ani a fost un numar constant de studenti care au mers sa studieze in Marea Britanie. Acestia stiu engleza foarte bine si pentru ei nu exista alte anternativa decat sa invete in Marea Britanie”, a mai spus Danev.


Numarul studentilor care au aplicat pentru acest an universitar a crescut cu 10% pana la 2.500 de candidati. Pe de alta parte, pentru sesiunea 2013 au fost admisi 1.539 de studenti.


Romania a intrat in 2012 in topul primelor zece tari ca numar de studenti, alaturi de Germania, Grecia, Bulgaria, Italia, Polonia. Cresterea a fost determinata de faptul ca tot mai multi romani au beneficiat de finantare europeana.


“Numarul dosarelor de inscrieri va creste ca urmare a eliminarii restrictiilor de munca pentru romani si bulgari din 2014", afirma managerul IntegralEdu.


Practic, pana acum studentii romani erau restrictionati sa studieze in Marea Britanie de posibilitatile financiare, dar de anul viitor acestia vor avea posibilitatea sa munceasca si astfel sa isi plateasca studiile.


De asemenea, anul acesta a crescut cu 10% numarul de candidati inscrisi pentru studii de informatica, 5% pentru drept, 4% pentru stiinte medicale si 7% pentru fizica. De asemenea, a scazut cu 10% numarul candidatilor care isi doresc sa invete limbi si literature europene.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri