10. Avenue Montaigne, Paris

10. Avenue Montaigne, Paris

Acest bulevard de lux, aflat in zona Champs-Elysees, este considerat una dintre strazile de top in lume in ceea ce priveste moda - branduri precum Harry Winston, Christian Dior si Salvatore Ferragamo avand magazine aici, dar este, de asemenea, si unul dintre cartierele rezidentiale cele mai exclusiviste de pe glob.

Pretul mediu pe m2: 26.000$

Sursa informatii: Billionaire si Wealth-X
Sursa foto: Guillaume Baviere/Flickr

9. Fifth Avenue, New York

9. Fifth Avenue, New York

Fifth Avenue, mai ales zona caselor vis-a-vis de Central Park intre numerele de strazi 59 si 96, a fost mult timp o destinatie pentru cei bogati si celebri.

Aici se afla, de asemenea, magazinul multor designeri de moda, precum si celebrele Empire State Building si Rockefeller Center.


Pretul mediu pe m2: 28.000$

Sursa foto: rudynorff/Flickr

Cine locuieste aici: Bill Murray

8. Ostozhenka, Moscova

8. Ostozhenka, Moscova

Aceasta strada din centrul Moscovei se afla in centrul istoric, culinar si al traiului exclusivist din Rusia. Un apartament cu cinci niveluri pe strada Ostozhenka s-a vandut la un moment dat pentru 48 milioane dolari, fiind, de altfel, cea mai scumpa tranzactie din zona.

Pretul mediu pe m2: 29.000$

Sursa foto: Tatiana Gerus

Cine locuieste aici: oligarhul rus Alisher Usmanov

7. Romazzino Hill, Sardinia

7. Romazzino Hill, Sardinia

Romazzino Hill si regiunea in care se afla au fost un loc de atractie pentru miliardari inca din 1960. In 2012, industriasul italian Carlo de Benedetti si-a vandut proprietatea, denumita Villa Rocky Ram, pentru nu mai putin de 148 milioane de dolari.

Pretul mediu pe m2: 32.900$

Sursa foto: David Blaikie

Cine locuieste aici: politicianul saudit Ahmed Zaki Yamani, oligarhul rus Alexei Mordashov si familia regala a statului Qatar.

6. Chemin de Ruth, Geneva

6. Chemin de Ruth, Geneva

Multe dintre casele aflate pe aceasta strada pietruita au piscine, gradini amenajate si privelisti uimitoare catre lacul Geneva si cladirile Natiunilor Unite din apropiere. Cinci proprietati de pe Chemin de Ruth au fost vandute pentru mai mult de 13 milioane dolari intre 2008 si 2010.

Pretul mediu pe m2: 37.000$

Sursa foto: Romano1246/Wikimedia Commons

Cine locuieste aici: familia Peugeot, fostul jucator francez de tenis Henri Leconte si fostul alpinist francez Jean-Claude Killy.

5. Paterson Hill, Singapore

5. Paterson Hill, Singapore

Paterson Hill este recunoscut pentru magazinele de designer si restaurantele Michelin. Cea mai scumpa cladire de pe strada este Marq, care include un apartament care poarta integral semnatura Hermes, la nivel de design.

Pretul mediu pe m2: 42.500$

Sursa foto: Terence Ong/Wikimedia Commons

Cine locuieste aici: co-fondatorul Facebook Eduardo Saverin, fosta miss Singapore Rachel Kum.

4. Boulevard du Gnral de Gaulle, Cap Ferrat, France

Situat de-a lungul Coastei de Azur langa Mediterana, peninsula Cap Ferrat exclusivista reprezinta cea mai scumpa locatie din lume non-urbana. Aceasta strada, in special, este amplasamentul unui numar de vile intinse de-a lungul Marii Mediterana.

Pretul mediu pe m2: 79.000$

Cine locuieste aici: Brad Pitt si Angelina Jolie, Paul Allen, Charlie Chaplin (inainte de moartea sa din 1977)

3. Avenue Princess Grace, Monaco

3. Avenue Princess Grace, Monaco

Monaco se umple cu miliardari in timpul Marelui Premiu de Formula1 din fiecare luna mai, dar multi oameni bogati chiar traiesc aici pe tot parcursul anului. Avenue Princess Grace se intinde de-a lungul marii si este strada cea mai exclusivista din Monaco. Tour Odeon, o cladire de apartamente inalta de 550 de metri se construieste in prezent pe aceasta strada si va fi cea mai inalta din tot principatul, atunci cand va fi finalizata anul viitor.

Pretul mediu pe m2: 86.000$

Sursa foto: Rodrigo Soldon/Flickr

Cine locuieste aici: Andrea Bocelli, Roger Moore, Lewis Hamilton, Helena Christensen.

2. Kensington Palace Gardens, Londra

2. Kensington Palace Gardens, Londra

Desi cei mai celebri locuitori ai Kensington Palace Gardens sunt Kate Middleton si Printul William, aceasta strada marginita de copaci este, de asemenea, locul unde multe ambasade sunt situate, inclusiv a celor din Franta, Rusia si Japonia. Este cunoscuta si sub numele de "randul" miliardarilor din Londra.

Pretul mediu pe m2: 107.000$

Sursa foto: Mike Quinn/Wikimedia Commons

Cine locuieste aici: Ducele si Ducesa de Cambridge, Lakshmi Mittal, oligarhul rus Roman Abramovich si fiica lui Bernie Ecclestone, Tamara.

1. Pollock's Path, The Peak, Hong Kong

1. Pollock's Path, The Peak, Hong Kong

Situata pe varful unui munte, care din punct de vedere istoric a fost un paradis pentru bogatii din Hong Kong, cea mai scumpa strada din lume ofera privelisti uimitoare la linia orizontului si catre port. Recordurile imobiliare din Hong Kong au fost spulberate in 2011, cand un apartament din complexul Sky High a fost vandut pentru 103 milioane de dolari.

Pretul mediu pe m2: 120.000$

Sursa foto: Ulrika/Flickr

Cine locuieste aici: actorul Stephen Chow si executivii bancii HSBC.