1 / 15

Cum va arata piata birourilor anul viitor: proiecte in "zone virgine", posibile preinchirieri mari si abundenta de contracte care expira

Desi in 2014 am putea fi martorii unor tranzactii importante pe segmentul spatiilor de birouri, in conditiile in care expira contractele semnate in 2009, cel mai bun an pentru livrarile de birouri, contextul economic actual nu este neaparat unul favorabil relocarilor atunci cand discutam de companiile mari, in opinia lui Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de birouri West Gate si Novo Park.


Omul de afaceri a explicat ca „multinationalele iau foarte greu decizia mutarii birourilor, uneori acest proces decizional prelungindu-se mai mult de un an, in functie de dimensiunea companiei, respectiv numarul de angajati, de oferta de spatii de clasa A disponibile, precum si de buget. In plus, o decizie de relocare presupune siguranta unui plan de dezvoltare, avand in vedere ca perioada contractuala din piata spatiilor de birouri este de cel putin cinci ani. La toti acesti factori se adauga renegocierile pe care compania in cauza le poarta cu actualul proprietar si relatiile deja dezvoltate intre cei doi jucatori. Aceste lucruri au contribuit la reinnoirea in 2013 a celor sase contracte de inchiriere in West Gate si Novo Park”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri