7 / 15

Probleme in zonele de birouri "vedeta"

"Principalele provocari pe piata de birouri in 2014 sunt generate de inchirierea spatiilor disponibile in zonele cu o concentrarea a activitatii de dezvoltare imobiliara, dar si o aglomerare semnificativa a traficului auto si a transportului public in comun", spun oficialii BNP Paribas Real Estate.


Astfel zonele "vedeta" la nivel de dezvoltari ar putea sa se confrunte cu grade de neocupare mai mari in conditiile in care proiecte noi se livreaza intr-un ritm mult mai dinamic decat cel cu care creste cererea.


"In plus, pentru activitatile de inchiriere, si indirect cele de dezvoltare, este necesara, in continuare « crearea cererii » sau poate chiar si stimularea activitatii de preinchiriere. Chiriasii vizati sunt cei care sunt localizati in cladiri sau zone neatractive. Aceste demers este unul dificil, avand in vedere ca in ultimii ani, activitatea de inchiriere a fost sustinuta aproape in exclusivitate de relocarea chiriasilor, in timp ce numarul companiilor nou intrate in piata a fost foarte redus.O alta provocare rezida in reinnoirea si renegocierea contractelor existente, avand in vedere antagonismul dintre dorinta chiriasilor de a diminua costurile de ocupare, atitudinea refractara a proprietarilor fata de aceste solicitari si limitarea din ce in ce mai evidenta a numarului de optiuni viabile pentru relocare", mai spun oficialiii BNP Paribas Real Estate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri