15 / 19

Sibiu: 130.000 de lei pentru tei din Olanda, meri ornamentali si panselute

Primaria a cumparat 200 de tei din Olanda, cu 95.000 de lei, care vor fi plantati pe strazi reabilitate si modernizate anii trecuti. In Sibiu se planteaza 25.000 de panselute, achizitionate printr-un contract de 34.000 de lei. Acestea sunt singurele plante achizitionate in aceasta primavara, completand achizitiile facute in toamna anului trecut.


In toamna, serviciul de resort al Primariei Sibiu a plantat in parcuri si pe strazi peste 450 de arbori - tei, artari, platani, stejari, salcii, gladite, dar si mai mult de 130.000 de flori - crizanteme, panselute, lalele si aproximativ o suta de mii de plante bienale si perene, atat in parcuri, cat si in cele 38 de sensuri giratorii din oras.


Tot in toamna, Primaria Sibiu a montat peste o mie de metri patrati de gazon pe unul dintre bulevardele centrale, dar si in patru sensuri giratorii create anul trecut. Dupa ce vremea se va incalzi, pe stalpii din oras vor fi atarnate cele peste doua mii de ghivece cu muscate care infrumuseteaza orasul in sezonul cald si care sunt pastrate in sere pe timpul iernii.


Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, in total, Serviciul Public de Administrare a Parcurilor si Zonelor Verzi ingrijeste peste 200.000 de flori, 40.000 de fire de arbusti, kilometri de gard viu, dar si arborii din parcuri, sensuri giratorii si de pe aliniamentele stradale.


Sursa foto: Piata Mare din Sibiu/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri