Birourile Teamnet

Birourile Teamnet

Un spatiu de birouri de 10.000 mp, cu 50 de sali de sedinta, insule de relaxare si sali de mese care te duc cu gandul la restaurantele din oras, asa arata noul sediu central al Teamnet din proiectul de birouri Green Gate, aflat in zona piata Chirigiu din Capitala. Amenajarea sediul central al companiei Teamnet este printre proiectele finaliste ale editiei din 2014 a Bienalei de Arhitectura. Proiectul amenajarii birourilor Teamnet a fost realizat de Stefan Alberto Bianco (Prographic Architecture Studio).

Sediu Teamnet

Colliers-Y Office

Colliers-Y Office

Lavinia Moraru , Stefan Bianco si Gabriela Barbulescu sunt arhitectii care au realizat si Y Office, amenajarea biroului companiei Colliers International. Compania de consultanta imobiliara Colliers International, in parteneriat cu ASUS, Techo, Bene, Bittnet Systems, Saint-Gobain RIGIPS si Prographic Architecture Studio, au realizat un prototip al biroului viitorului - primul sediu al unei companii din Romania conceput integral conform cerintelor de lucru ale viitoarelor generatii de angajati. Proiectul a fost inaugurat anul trecut.

Birou Colliers

Impact Hub

Impact Hub

Impact Hub Bucuresti, un proiect realizat de arhitectii Dragos Scurtulescu si Raluca Ionita (Studio 3 Plus) este un alt proiect de amenajare interioara selectat la Bienala 2014. Hubul are o suprafata de aproape 600 mp. "Intreg demersul este un joc, un parcurs arhitectural instructiv, cu rolul de a evidentia spatiul, cat si de a oferii dinamicitate si ideea de surpriza. Rezultatul este o reordonare a spatiului cat si o favorizare a unui numar mare de activitati: birouri individuale, zona de relationare, odihna, meeting room, receptie, zona verde. Toate acestea se supun unui concept architectural clar, menit sa ierarhizeze spatiul. Spatiul se transforma in functie de necesitatile grupurilor, ajungand sa fie divizat dupa activitatile acestora", mentioneaza arhitectii in descrierea proiectului de pe propriul site.

Impact HUB Bucuresti

Sursa foto:Studio 3 Plus

Receptia Opera Center

Receptia Opera Center

Anul trecut receptia si lobby-ul cladirilor Opera Center I si II au trecut printr-o transformare. De proiect s-a ocupat arhitecta Oana Gabriela Coarfa. Proiectul Opera Center aflat in proprietatea CA Immo are o suprafata de circa 15.000 mp ( Opera Center I si Opera Center II). Printre cei mai importanti chiriasi ai Opera Center se numara companiile Adecco, Stoica si Asociatii, dar si EuroInsol.

Fotografii realizate de Cosmin Dragomir.

Learning center

Learning center

Arhitecta Miruna Pavoni are doua proiecte in cadrul sectiunii de arhitectura a spatiului interior a Bienalei. Unul dintre ele este un "learning center", care potrivit descrierii de pe Pavoni Studio, a luat nastere o data cu infiintarea unui nou departament intr-o companie internationala de telecomunicatii. "Conceptul acestei amenajari este comunicarea, o unealta obligatorie supravietuirii contextului urban actual. Astfel, proiectul a prevazut toate mijloacele necesare atat comunicarii directe cat si celei virtuale, transformand provocarea cable management-ului intr-un atu important ce a permis rezolvarea multor solutii tehnice fara a compromite calitatea arhitecturala", se mai mentioneaza in descrierea Pavoni Studio.

Sursa foto: Pavoni Studio.