1 / 5

Stocul de locuinte din Bucuresti: circa 6.000 de apartamente vechi scoase la vanzare anual

In ultimii trei ani, numarul unitatilor scoase la vanzare de proprietari, in blocuri construite dupa 1977 in zonele centrale, semicentrale si de Nord ale Bucurestiului s-a pastrat relativ constant: aproximativ 6.000 locuinte /an, variatia numarului total fiind de doar cateva procente, arata o analiza a HomeFinders.ro.


Stocul total de unitati disponibile spre vanzare a fost sustinut, de-a lungul acestei perioade, intr-o masura redusa, si de dezvoltarile rezidentiale de dimensiuni mici si medii, cu pana la cateva zeci de unitati rezidentiale fiecare. Din cauza lipsei informatiilor publice disponibile transparent legate de piata rezidentiala, nu se poate face o evidentiere riguroasa a acestora. Estimarile HomeFinders.ro indica un numar de circa 3.500 unitati, in dezvoltari de dimensiuni mici si medii, livrate pe piata in zonele analizate in perioada 2010-2013.


in cartierele de la periferia Capitalei insa, in aceeasi perioada, estimarile sunt de peste 12.000 unitati locative construite, inclusiv in ansambluri de dimensiuni mari, cu peste 100 de unitati. Au fost dezvoltate ansambluri rezidentiale cu apartamente ieftine, vandute la cheie, cu preturi similare sau chiar mai mici decat cele din blocurile vechi construite in anii `80 din vecinatati. Acestea au concurat in mod direct stocul de oferte vechi disponibile la vanzare in zonele respective si au crescut substantial stocul total de oferte.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri