1 / 6

Ce sunt mai exact garantiile imobiliare?

Dezvoltatorul datoreaza garantii in cazul in care are rol de vanzator, adica cel care a finantat constructia unei cladiri tot el este si vanzatorul acesteia. In acest caz, dezvoltatorul/vanzator datoreaza garantia pentru viciile ascunse ale imobilului (de la probleme minore legate de finisaje pana la disfunctionalitati mai ample) conform dispozitiilor Codului Civil.


"Chiar daca o astfel de garantie nu este prevazuta in mod expres in contract, dezvoltatorul/vanzator o datoreaza conform legii. Desigur, ii puteti solicita sa se insereze in contract raspunderea vanzatorului pentru vicii ascunse conform Codului Civil", a raspuns Ioana Negrea, la o intrebare adresata de catre un cititor Wall-Street.ro.


Pe langa garantia pentru vicii ascunse acordata, exista conform legii o garantie pentru vicii ascunse ale constructiei, valabila 10 ani de la receptia lucrarii, in timp ce eventualele vicii ale structurii de rezistenta sunt garantate pe toata durata de existenta a constructiei. In acest caz insa, nu dezvoltatorul, ci factorii implicati in ridicarea constructiei sunt raspunzatori pentru aceste vicii - de la proiectant, la specialistul verificator de proiecte atestat, producatorii si furnizorii de materiale de constructie, dirigintele de specialitate etc.


Shutterstock / Contract de leasing

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri