7 / 11

Ia in calcul momentul actual al vietii, dar anticipeaza viitorul

Un potential comparator ar trebui sa fie atent si la momentul actual al vietii sale, personale, sociale si profesionale, dar sa incerce sa anticipeze si viitorul. Daca in acest moment are un stil de viata foarte activ, ar trebui sa fie interesat de o zona cu un acces foarte bun la reteaua de transport in comun, de o zona mai centrala sau de o zona care sa ii permita accesul facil catre zonele de birouri, la fel cum o persoana care isi intemeiaza o familie sau are in plan acest aspect va fi mai interesata de aspecte precum siguranta zonei sau a proiectului rezidential, infrastructura existenta – gradinite si scoli, parcuri si centre comerciale, spune Gabriel Voicu.


Cum achizitia unei locuinte reprezinta o decizie cu impact pe termen lung, ar trebui sa fie avute in vedere aspecte care tin de o eventuala evolutie profesionala – spre exemplu, in ce zona as putea lucra peste cinci ani? – sau de istoricul dezvoltatorului si gradul de dezvoltare urbana din zona respectiva si ce ar putea sa aduca viitorul, in cazul proiectelor noi – infrastructura generala a proiectului sau a zonei, de la spatii verzi la spatii comerciale, scoli sau terenuri sportive/parcuri pentru copii.


"O recomandare tine de termenul de timp pentru care ia decizia de cumparare. Statistic, romanii achizitioneaza in medie o locuinta o data in viata de aceea, indicat, este ca noul lor casa sa indeplineasca nu neaparat criteriul proximitatii fata de actualul loc de munca, ci de conexiunile pe care le ofera la facilitatile unei vieti moderne: legaturile la mijloacele de transport in comun, cat de dezvoltata este zona respectiva, apropiere de scoli si gradinite, perspectivele privind constructia de noi cladiri in zona pentru a nu risca sa locuiasca pe termen mediu intr-un santier permanent etc. De aceea, cea mai potrivita optiune ar fi alegerea unei locuinte intr-un cartier existent, in oras, intr-o zona deja dezvoltata privind criteriile de mai sus, si nu la marginea orasului", spune si Alina Necula.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri