3 / 5

Centrele comerciale din Brasov

Dupa deschiderea Coresi Shopping Resort in primul trimestru din 2015, densitatea spatiilor de retail din Brasov a ajuns la 463 mp la mia de locuitori. Pana la deschiderea proiectului dezvoltat de Immochan, Brasovul era o piata subdezvoltata ca spatii de retail in centre comerciale. Pe de alta parte, in comparatie cu alte orase, Brasov are o piata puternica de retail pe spatii stradale.
Centre comerciale in Brasov

Piata centrelor comerciale din oras este polarizata intre centre comerciale de prima si a doua generatie, deschise inainte de 2008-2009 si un centru comercial de a treia generatie. In total, stocul de spatii comerciale moderne din pras este de 117.000 mp, doar 40% din stoc fiind de a treia generatie. Pe langa centre comerciale, in oras sunt mai multe unitati de tip stand-alone, operate de hipermarketuri, retaileri brico si discounteri.

In ultimii ani, trei retaileri majori si-au manifestat interesul pentru Brasov: Nepi, printr-un parteneriat cu Carrefour Property, care presupune extinderea spatiului in care opereaza Carrefour, AFI Europe, prin achizitia terenului Hidromecanica de la Cora si Echo Investments care a reluat planurile de dezvoltare ale Korona.

AFI planuieste sa deschida pana la finalul lui 2017 proiectul din Brasov care va include si o cladire de birouri. De asemenea, pentru mallul Coresi este prevazuta o extindere.

Foto: Coresi Shopping Resort

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri