5 / 6

Piata spatiilor industriale si logistice: 2015 a dat startul dezvoltarilor speculative

Volumul livrarilor de spatii noi pe piata spatiilor industriale si logistice in 2015 va fi la cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimii sapte ani, conform datelor DTZ Echinox.


“Proiectele de tip built to suit au fost si vor continua sa fie motorul principal al dezvoltarii stocului modern de spatii industriale si logistice. Cu toate acestea, anul 2015 reprezinta startul pentru dezvoltarile speculative. Aproximativ 30% din spatiile livrate in 2015 sunt construite speculativ, orasele care atrag astfel de investitii fiind Bucuresti, urmat de Cluj si Timisoara”, au punctat consultantii DTZ.


Potrivit acestora, cererea pentru spatii industriale si logistice a crescut anul acesta si se asteapta ca in 2016 sa urmeze acelasi trend. “Romania este o tara atractiva din punctul de vedere al pozitiei geografice strategice – la granita de Est a Uniunii Europene, al climatului politic si economic stabil si al fortei de munca extrem de competitive. Observam o efervescenta a cererii si un interes dinamic al companiilor din diverse segmente de a se extinde sau de a-si crea noi unitati pe teritoriul Romaniei”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri