4 / 5

Noul val rezidential, fata in fata cu legislatia actuala: cat de mult infraneaza darea in plata piata?

Dupa ce mai multi mari investitori au anuntat dezvoltari si investitii importante la nivel local, noua legislatie este pe punctul sa incurce si mai tare planurile dezvoltatorilor, a institutiilor finantatoare, dar si a intregului sector al constructiilor, pe verticala.


Anul 2016 va aduce schimbari substantiale in piata imobiliara. Pe de-o parte interesul investitorilor pentru dezvoltarile din Romania este din ce in ce mai mare, pe de alta parte legislatia poate pune bete in roate viitoarelor dezvoltari.


Legea Darii in Plata este unul dintre cele mai fierbinti subiecte in industrie.


“Locatii bune la preturi mici nu prea mai sunt de gasit, in cazul dezvoltarii de proiecte rezidentiale. S-a inregistrat un record in cazul vanzarilor de apartamente in 2015, peste nivelul din 2007, in perioada de boom. In Romania, nivelul de proprietate este unul urias. Oamenii care, ipotetic, ar returna un proiect, nu isi vor mai lua un alt credit pentru o astfel de investitie. (…) Trebuie sa facem o diferentiere intre ce asteptam acum si activitatile viitoare – este un risc pentru banci, daca oamenii vor sa isi returneze proprietatile, dar sunt si cateva lucruri care nu ma descurajeaza. Totusi, nu cred ca va fi un impact masiv”, a declarat Dan Bucsa, economist la Unicredit Bank din Londra, in cadrul unui eveniment organizat de Colliers.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri