1 / 6

O vila devenita atelier de creatie florala

Se afla in imediata vecinatate a Palatului Victoria si este imposibil ca cei care ajung pe strada Paris sa nu observe amenajarile florale care au dat viata si identitate cladirii din centrul Capitalei, odata cu deschiderea unuia dintre cele mai noi ateliere florale din Bucuresti.


Atelierul de creatie “Florens”, detinut de catre doi tineri antreprenori romani, este astazi un loc cu adevarat feeric, in care istoria de altadata se armonizeaza perfect cu noua infatisare.


Istoria vilei de pe strada Paris nr. 13 dateaza de la inceputul secolului XX (1903), atunci cand Paul Adolf Grunau a construit imobilul pe un teren achizitionat anterior in vecinatatea Garajului Leonida.


Initial, strada din apropierea Guvernului Romaniei s-a numit succesiv Regina Maria si Louis Blanc.


Intre 1903 si 1970, vila de pe strada Paris nr. 13, a fost detinuta de catre familia Grunau, in timp ce din 1970 si pana in prezent proprietara este familia Georgeoni.


Imobilul a fost locuit in cei peste 100 de ani de familia Grunau, in care au crescut trei generatii, ulterior a fost locuita in comun de mai multe familii ale unor salariati din administratia Guvernului, iar mai tarziu a fost locuita de familia Vlad si Georgeoni.


In ultimii 10 ani, vila care figureaza pe lista monumentelor istorice din Capitala, a fost ocupata, pe rand, de restaurante sau a deservit drept sediu de birouri, insa din toamna anului trecut spatiul este ocupat de catre atelierul de creatie florala Florens.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri