1 / 10

1. Zona (10-300%)

Strainii spun "location, location, location" lucru care incepe sa se inradacineze ca principiu si in piata imobiliara din Romania, diferentele de pret pe zone fiind din ce in ce mai mari, la fel si calitatea constructiilor noi. Acum, in Romania, "location" inseamna mult mai mult decat pe vremea parintilor nostri si chiar mai mult decat acum cativa ani, mai ales in marile orase, unde piata s-a dezvoltat accelerat.


"Location" inseamna nu doar zona, dar si vecinatati - printre care apropierea de parc este cea mai importanta, nivel al infrastructurii, facilitati urbane, facilitati sociale, metode de petrecere a timpului liber in apropiere. Preturile medii pe metru patrat la apartamente similare ca si design si confort, dar situate in zone ultracentrale sau de lux pot fi si de trei ori mai mari decat cel al apartamentelor din cartierele obisnuite.


"Zona este cel mai important factor in alegerea locuintei si se reflecta cel mai mult in pret. In functie de zona sunt de vanzare apartamente cu pretul mediu pe metru patrat de trei ori mai mare in zona Kiseleff, decat in zona Berceni, din Bucuresti", spune specialistul in real estate, Maria Seder Neda.


Sursa foto: a40757 / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri