1 / 4

Majorari mai accentuate de preturi in orasele mai mici

Ultimul patrar din 2017 reflecta, chiar daca intr-o masura mai redusa fata de inceputul anului, aceasta tendinta generala de crestere: indicele preturilor solicitate pentru proprietatile rezidentiale a consemnat in perioada mentionata un avans de 1,9%. In spatele acestei cifre se ascunde o evolutie destul de neuniforma in Capitala fata de restul tarii, dar si in functie de sectorul de piata analizat.


Mai exact, apartamentele din Bucuresti s-au apreciat usor, cu doar 0,6%, in vreme ce, in restul tarii, pe acest segment a avut loc un avans de 3,3%. Foarte interesant este cursul preturilor caselor (si vilelor), care in Capitala s-au ieftinit cu 2,2%, dar in rest s-au apreciat cu 8,5%.


Pe segmentul apartamentelor, topul celor mai semnificative scumpiri consemnate in ultimul trimestru din 2017 este format in mod exclusiv din orase mai mici, unde si preturile sunt mai reduse: pe primul loc se situeaza Zalaul, cu un plus de 7%, urmat de Sfantu Gheorghe (+6,7%), Targu Jiu (+6,5%), Sibiu (+6,2%), Ramnicu Valcea (+6,1%) si Buzau (+5%). Pe de alta parte, acest tip de locuinte s-au ieftinit in trei resedinte de judet, respectiv Suceava (-3,5%), Miercurea-Ciuc (-1,8%) si Giurgiu (-0,3%); cresteri reduse, de sub 1%, au avut loc in Bacau (+0,7%), Alexandria (+0,7%) si Timisoara (+0,9%).


Sursa foto: ah_fotobox / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri