1 / 7

Cu perspectiva pe termen lung

Există viață și după COVID-19, iar piața imobiliară și-a demonstrat reziliența pe termen lung în toate economiile dezvoltate. România face parte din zona emergentă a lumii, deci cu siguranță ne vom alinia și noi la aceleași coordonate. Nu am avut timp suficient să înțelegem ciclurile economice în România, dar studiile marilor investitori ai lumii spun că nivelul minim al fiecărei noi crize este mai mare decât nivelul minim al crizei anterioare.


Un scenariu în care să ne prăbușim total suntem cu toții de acord că este exclus.


Daniel Tudor, fondator și CEO The Concept Real Estate Advisers


Prin urmare, conform lui Tudor, o scădere ar fi posibilă cel mult până în apropierea minimului din 2014, dar nu mai jos. Desigur că sunt mulți alți indicatori de care să ținem cont, cum ar fi nivelul salarial, accesul la credit sau eficiența statului în gestionarea provocărilor economice, dar un scenariu în care să ne prăbușim total este exclus.


Recomandarea noastră este să investiți în imobiliare cu un orizont de minimum 5 ani, optim 10 ani (cam cât este durata medie a unui ciclu economic) și nu cu gândul că poate scădea câteva procente în următoarele luni, perspectiva pe termen scurt nefiind benefică investițiilor, ci speculațiilor care sunt mult mai riscante.


Sursa foto: CaseyMartin / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri