1 / 7

700 mil. de euro pentru constructia a 10 mall-uri in Romania

Compania irlandeza Mivan Development, in colaborare cu grupul irlandez Moritz, va investi circa 700 mil. euro in constructia a zece mall-uri, in tara, primul complex urmand sa fie deschis la Oradea in anul 2008, iar celelalte, rand pe rand, pana in 2011.

Numele proiectului Mivan Development realizat in colaborare cu Moritz este Tiago Malls si reprezinta cea mai mare investitie in mall-uri anuntata pana acum in Romania, potrivit reprezentantilor Mivan.

"Valoarea totala estimata a investitiei in lantul Tiago Malls este de 700 milioane de euro. Pana in acest moment am achizitionat 600.000 metri patrati de teren - care reprezinta 70% din totalul necesar proiectului - in valoare de peste 150 milioane euro", a declarat John Houghton, director la Mivan Development, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii oficiale a proiectului Tiago Malls.

Primul mall Tiago, care va fi deschis la Oradea anul viitor, este situat pe soseaua Aradului, in apropierea aeroportului din Oradea. Pentru anul 2009 este planificata deschiderea altor patru complexe Tiago Malls in Targu-Mures, Ploiesti, Bacau si Brasov. In 2010 si 2011 vor fi deschise malluri Tiago in Sibiu, Galati, Iasi, Baia Mare si Craiova.

"Conceptul Tiago Malls a fost gandit inca de la inceput pentru orasele de provincie, care au peste 100.000 de locuitori", a explicat Houghton.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri