1 / 4

Dilema miliardarului rus

Primele zvonuri despre vanzarea casei au aparut in presa internationala la inceputul acestei luni, insa identitatea noului proprietar nu a fost dezvaluita, specificandu-se doar ca este vorba despre un miliardar rus. Primul care s-a potrivit descrierii a fost Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, in varsta de 42 de ani.

Zvonurile s-au dovedit false cand noul proprietar a fost anuntat, acesta fiind Mikhail Prokhorov (foto), fostul fondator si presedinte al grupului Norilsk Nickel, cel mai mare producator global de nichel si paladiu. Publicatia de la Nisa spune ca pretul exact al tranzactiei se ridica la 496 de milioane de euro, suma-record in domeniul afacerilor cu imobile private.

In prezent, Prokhorov este presedintele Ployus Gold, cel mai mare producator rusesc de aur. Potrivit revistei Forbes, acesta are o avere estimata la 19,5 miliarde de dolari, fiind plasat pe locul 24 in Topul celor mai bogati oameni din 2008.

Dupa ce in ianuarie 2007 Prokhorov a fost retinut impreuna cu alte 25 de persoane la hotelul sau din Courchevel in cadrul unei anchete privind o presupusa retea de prostitutie, acesta a parasit conducerea grupului Norilsk Nickel.

In luna mai a anului trecut, miliardarul a lansat Onexim Group, un fond de investitii privat, cu active de 25 de miliarde de dolari, specializat in dezvoltarile miniere, energetice, noile tehnologii si imobiliare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri