1 / 5

Toti «rechinii imobiliari» trag sforile in zona de sud

Lucrarile de constructie pentru noul aeroport ar putea incepe anul viitor, insa locatia nu este concreta. La inceputul verii, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ca pe lista posibilitatilor se afla zonele din apropiere de Adunatii Copaceni si comuna Berceni.

„Cu siguranta ca vom asista la o noua «umbrela» pe segmentul tranzactiilor imobiliare. Toti «rechinii imobiliari» trag sforile in zona de sud pentru achizitia de terenuri de la Stat. Suprafete cat mai mari si, daca se poate, degeaba. Era o vorba: Cele mai bune tranzactii se fac cu Statul, indiferent de nuanta, difera doar spaga pe care trebuie sa o dai. Aici ma refer la terenuri agricole, la care omul de rand nu are acces, iar informatiile se dau numai pe relatii bine puse”, a declarat, pentru Wall-Street, Iulian Fechita, coordonatorul departamentului terenuri al companiei Euroest.

Adrian Ghimpau, expansion manager in cadrul Coldwell Banker, este de parere ca veritabilele speculatii imobiliare au fost facute pana in momentul in care s-a facut publica locatia noului aeroport.

“Exista suprafete de ordinul sutelor de hectare comasate in zonele adiacente noului aeroport. Insa, in afara tranzactiilor efectuate de «pestii foarte mari», in zona mai pot fi facute si speculatii imobiliare, principalul argument fiind aparitia infrastructurii in zona”, ne-a explicat Adrian Ghimpau.

Analistii din piata imobiliara afirma ca orice dezvoltare mare sustinuta de stat poate reprezenta si o sursa pentru speculatii imobiliare, regulile jocului fiind facute, de obicei, de un numar limitat de persoane.

„Avand in vedere ca este implicat statul, riscul este mai mare, insa sunt de acord ca noul aeroport poate fi considerat o «cortina» pentru speculatii imobiliare. Vor aparea de acum incolo multi proprietari de terenuri din sud care vor folosi ca argument in sustinerea unui pret aceasta dezvoltare”, a declarat Marian Orzu, Manager of the Industrial Department CB Richard Ellis| Eurisko.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri