2 / 5

Cum vor evolua preturile

In ceea ce priveste evolutia preturilor, consultantii sunt de parere ca mai exista loc de crestere, deoarece zona de sud este una dintre cele mai ieftine zone, in mare parte din cauza infrastructurii slab dezvoltate.

„Preturile in zona de sud vor evolua la fel cum vor evolua preturile tuturor terenurilor: aceasta crestere accelerata generala nu va mai exista decat in zonele cu potential real si imediat. Vor exista in continuare tranzactii «vedeta», insa mai rare si vor fi legate de investitii clare in respectiva zona: infrastructura, dezvoltari rezidentiale, dezvoltari comerciale si proiecte industriale”, ne-a spus Adrian Ghimpau.

Pe de alta parte, Marian Orzu este de parere ca sudul Capitalei inca are printre cele mai mici preturi la terenuri si de aceea dezvoltarea aeroportului poate urca preturile - unele justificat, altele nu. In opinia sa, in zona de sud inca nu a existat un motiv pentru cresterea preturilor, insa acum il avem si va fi folosit la maximum.

„Preturile din zona noului aeroport vor depinde foarte mult de puterea de dezvoltare, luand in calcul ca, oricare va fi locatia concreta, actualmente valorile sunt piperate. Diferenta intre ce exista astazi si ce se va intampla in viitor pentru aceste zone va consta in tipurile de dezvoltari permise in jurul aeroportului”, a declarat Iulian Fechita.

Si Catalin Maruntelu, consultant in cadrul departamentului Research al Atisreal, crede ca presiunea asupra cresterii preturilor in zona de sud este evidenta. In plus, interesul crescut din partea celor care vor sa cumpere suprafete importante de teren pentru a le revinde in momentul in care locatia viitorului proiect devine certa induce automat o majorare a pretului solicitat de catre actualii proprietari.

„Pana acum, evolutia pietei terenurilor in zona sudica era mai putin spectaculoasa decat in celelalte zone, cu cresteri ale preturilor constante, dar de o amplitudine mult mai mica. Presiunea cererii, pe fondul realizarii unui proiect de infrastructura important, cat si asteptarile proprietarilor cu privire la evolutia preturilor vor determina cresterea preturilor”, a afirmat reprezentatul Atisreal.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri